Pérez na overwinning in Monaco: 'Droom die uitkomt' Formule 1
Formule 1

Pérez na overwinning in Monaco: 'Droom die uitkomt'

Pérez na overwinning in Monaco: 'Droom die uitkomt'

Sergio Pérez is euforisch na zijn eerste overwinning in de historische Grand Prix van Monaco. Het maakt hem de meest succesvolle Mexicaanse Formule 1-coureur en daar is de Red Bull-coureur trots op. Max Verstappen doet goede zaken in het kampioenschap en loopt uit op Charles Leclerc met een derde plaats.

De Red Bull-coureur noemt zijn overwinning een droom die uitkomt: 'Het is een droom die uitkomt, elke coureur droomt ervan deze race te winnen, er is geen specialer raceweekend dan dit. Het was heel moeilijk op het einde want ik had veel bandenslijtage. Ik moest mijn best doen om Carlos Sainz achter me te houden maar gelukkig is dat gelukt. Ik ben heel erg blij', zegt de Mexicaan bij Sky Sports F1 nadat hij uit de auto komt.

Maximale resultaat voor Verstappen

Voor Verstappen was het een weekend waar hij de schade beperkt hield. 'Ja ik heb mijn best gedaan na de teleurstellende kwalificatie van zaterdag, je start op P4 en je moet maar zien wat je kunt doen. We hadden een goede strategie om Ferrari voorbij te komen, dus daar ben ik blij mee. Het was een hectische race, met rode vlaggen en veel regen. Het is heel glad hier in het nat en het is makkelijk om fouten te maken. Gelukkig is er niks ergs gebeurd behalve de crash van Schumacher maar hij maakt het gelukkig goed', zegt Verstappen.

De Nederlander loopt uit op Charles Leclerc in het kampioenschap tijdens een raceweekend waarin Ferrari normaal gesproken de snelste uato heeft dus dat is goed nieuws voor de Nederlander. 'Ik ben uitgelopen in het kampioenschap dus dat is goed. En natuurlijk een fantastisch resultaat voor Checo, ik ben heel blij voor hem en het team!', zegt de Nederlander tevreden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws