Sainz reageert op aanstaand vertrek bij Ferrari: 'Ben me bewust van wat ik waard ben' Formule 1
Formule 1

Sainz reageert op aanstaand vertrek bij Ferrari: 'Ben me bewust van wat ik waard ben'

Sainz reageert op aanstaand vertrek bij Ferrari: 'Ben me bewust van wat ik waard ben'

Carlos Sainz leeft met alle rust toe naar zijn toekomst zonder Ferrari. De coureur van Italiaanse renstal wordt na aankomend seizoen vervangen door Lewis Hamilton, maar dat zorgt niet voor voor teleurstelling bij de man uit Madrid. Sainz wist dat dit al een tijdje speelde en kan nu rustig naar zijn eigen opties gaan kijken. Sainz verwacht in de toekomst gewoon nog in de Formule 1 te vinden te zijn.

Sainz gaf vorig seizoen nog aan dat hij graag bij Ferrari zou blijven. Er werden ook contractonderhandelingen gevoerd, maar Italiaanse media brachten naar buiten dat de gesprekken niet soepel verliepen. Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw en bleek John Elkann, de president van Ferrari, op de achtergrond keihard bezig te zijn met het binnenhalen van Hamilton. Vorige week werd duidelijk gemaakt dat de zevenvoudig wereldkampioen daadwerkelijk naar Maranello verhuist in 2025.

Dat betekent dat Sainz op zoek mag gaan naar een nieuwe uitdaging. De Spanjaard reageert vooralsnog redelijk rustig om het feit dat hij moet vertrekken bij Ferrari. 'Nee, ik ben niet teleurgesteld', wordt Sainz geciteerd door Marca. 'Ik weet natuurlijk veel binnen het team, dus ik wist al wat dingen en ik heb me samen met het team voorbereid op de veranderingen voor de toekomst. Echter, wil ik niet aan iets anders denken dan aan mijn uiterste best doen in het seizoen dat ik nog heb.'

Sainz blijft kalm

Het is nog onduidelijk waar Sainz na 2024 terecht zal komen. Audi lijkt, gezien de link tussen het team en de vader van de Madrileen, de meest logische optie. Sainz maakt zich in ieder geval geen zorgen. 'In mijn carrière heb ik altijd stappen vooruit gezet, elk jaar ben ik een beetje beter geworden. Dat is altijd mijn filosofie geweest. Ik ben me bewust van wat ik als coureur waard ben en om die reden ben ik heel kalm als ik naar de toekomst kijk. Ongetwijfeld zullen er goede dingen komen', aldus de Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws