Marko knalt de deur voor Mercedes alvast dicht: 'Hij is niet beschikbaar' Formule 1
Formule 1

Marko knalt de deur voor Mercedes alvast dicht: 'Hij is niet beschikbaar'

Marko knalt de deur voor Mercedes alvast dicht: 'Hij is niet beschikbaar'

Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko laat weten dat Mercedes niet bij hen aan hoeft te kloppen voor Daniel Ricciardo, de Australiër heeft namelijk een langlopend contract en is niet beschikbaar. Na het vertrek van Lewis Hamilton aan het einde van het jaar moet het stoeltje voor 2025 opgevuld worden. Mercedes-teambaas Toto Wolff moet zich daar nog over buigen.

Op de eerste dag van februari kondigde Mercedes aan dat de zevenvoudig wereldkampioen het team na het 2024-seizoen zal gaan verlaten om de overstap naar Ferrari te maken. Daardoor komt er vermoedelijk slechts een jaar een stoeltje vrij, omdat er geruchten rondgaan dat de Duitse renstal haar junior Kimi Antonelli vanaf 2026 in de Mercedes-bolide wil hebben. Dat zou betekenen dat ze hem in 2025 eerst een jaar in een andere bolide met Mercedes-krachtbron willen hebben, vermoedelijk Williams. Wolff heeft echter aangegeven hier nog lang niet over te willen speculeren, gezien Antonelli nog niet eens achttien is en zich moet richten op de Formule 2.

Carlos Sainz is na 2024 ook beschikbaar, aangezien hij en Ferrari ook de wegen zullen scheiden. Hij moet plaatsmaken voor Hamilton. Bij Red Bull zijn er ook wat coureurs die tot het einde van 2024 een contract hebben, maar Marko geeft aan dat één van hen in ieder geval niet beschikbaar is. 'Ricciardo heeft nog steeds een langlopend contract en is niet beschikbaar', aldus de Oostenrijker tegenover F1-insider. Marko denkt ook wel te weten waarom er een stoeltje vrijkomt bij de Zilverpijlen. 'Hamilton heeft het geloof in Mercedes verloren', gaat hij verder tegenover Sport 1.

'Hamilton zal sterker zijn '

Meerdere experts en journalisten kaarten ook aan dat Hamilton zijn vertrouwen in Mercedes is verloren. De zevenvoudig wereldkampioen vroeg vermoedelijk om een driejarige deal en ambassadeurschap bij Mercedes, maar kon dat niet krijgen. Uiteindelijk kon hij een tweejarige deal krijgen met exitclausules, en die heeft hij direct gebruikt. 'Hamilton zal zich politiek als de mondiale superster van Ferrari vestigen', gaat Marko verder. 'Daarnaast heeft Leclerc misschien voordelen in één ronde. Wat het wereldkampioenschap betreft, zal Hamilton echt sterker zijn, omdat hij in de race beter is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws