Vowles reageert op onderzoek naar Horner: 'Dan moeten we allemaal goed in de spiegel kijken' Formule 1
Formule 1

Vowles reageert op onderzoek naar Horner: 'Dan moeten we allemaal goed in de spiegel kijken'

Vowles reageert op onderzoek naar Horner: 'Dan moeten we allemaal goed in de spiegel kijken'

James Vowles heeft gereageerd op het onderzoek dat loopt naar het vermeende grensoverschrijdende gedrag van Christian Horner. De teambaas van Williams wil niet inhoudelijk reageren op de zaak en maakt het probleem breder. Het is in de ogen van Vowles cruciaal dat Formule 1-teams kijken naar de werksfeer binnen hun renstallen en dat er voor de toekomst mogelijk enkele veranderingen gemaakt moeten worden.

Op maandagmiddag werd de Formule 1-wereld opgeschrikt door nieuws over Horner. Volgens de berichtgeving zou de teambaas van Red Bull grensoverschrijdend gedrag hebben getoond. Momenteel wordt er veel gespeculeerd over de aard van de beschuldigingen. Red Bull neemt de beschuldigingen wel zeer serieus en er is dan ook al een onafhankelijk onderzoek gestart. Meer kon de Oostenrijkse renstal ook niet over de zaak zeggen. Horner heeft de beschuldigingen stellig ontkend.

Voor Williams was maandag een heugelijke dag, aangezien de nieuwe auto werd gepresenteerd. Toch kreeg Vowles ook vragen over het onderzoek naar het gedrag van Horner. 'Ik heb geen wetenschap van wat er achter zit en van de ernst van hetgeen gebeurd zou zijn. Ik kan alleen zeggen dat als dit ooit zou gebeuren in onze kringen, we volledig gefocust zullen zijn op het herstellen van het probleem en op het creëren van een werksfeer die voor iedereen goed is', zegt de Williams-teambaas tegenover BloombergTV.

Vowles: 'Zou betekenen dat we allemaal eens goed in de spiegel moeten kijken'

Als Horner daadwerkelijk schuldig wordt bevonden, dan lijkt er geen kans te bestaan dat de teambaas zijn werk voort kan zetten. Wat voor implicaties zou dat hebben op de rest van de Formule 1? 'Het zou betekenen dat we allemaal eens goed in de spiegel moeten kijken om onszelf intern juiste vragen voor te leggen, zodat we uiteindelijk trots kunnen zijn op de manier waarop we te werk gaan. Niet alleen op dit moment, maar voor de komende tien jaar', aldus Vowles.

Heb je al een TV-aanbieder voor het Formule 1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws