Sainz tevreden met P6: 'Dit was de moeilijkste kwalificatie van mijn leven' Formule 1
Formule 1

Sainz tevreden met P6: 'Dit was de moeilijkste kwalificatie van mijn leven'

Sainz tevreden met P6: 'Dit was de moeilijkste kwalificatie van mijn leven'

Ferrari besloot de kwalificatie met een zesde en achtste plaats. Charles Leclerc was niet tevreden met zijn laatste ronde in Q3, waarin hij meerdere fouten maakte. Zijn teamgenoot Carlos Sainz reed een betere ronde en wist zo zijn teamgenoot voor te blijven.

'Ik kan erg boos worden op mezelf. Ik heb fouten gemaakt die niet in Q3 passen. Dit is mijn schuld en ik moet hiervan leren', aldus Leclerc bij SkySports. Er had nog meer in gezeten, zo denkt ook de Monegask. 'Ik voelde me prima in de auto, dus dit had een veel betere kwalificatie kunnen zijn.' De Ferrari-coureur steekt zijn teleurstelling dus duidelijk niet onder stoelen of banken.

'Het spijt me aan mijn team, omdat er hard is gewerkt om de auto aan te passen na de eerste training.' In deze eerste training beschadigde Leclerc de achtervleugel van zijn Ferrari, waardoor zijn monteurs stevig aan de bak moesten. 'In de kwalificatie voelde ik me eindelijk op mijn gemak in de auto en was ik zeer competitief, tot op deze fout. Er had meer in gezeten, maar ik moet hiervan leren. Hopelijk kan ik morgen beter presteren.'

'Gezien de omstandigheden ben ik blij met P6'

Voor Sainz verliep de kwalificatie eveneens niet geheel vlekkeloos, al is de Spanjaard wel tevreden met het resultaat. 'De problemen met de motor in Q1 zorgden voor wat chaos, maar daarna konden we ons herstellen in Q3.' Bij het uitrijden van de pitstraat, verloor Sainz tijdens het eerste deel van de kwalificatie vermogen. Uiteindelijk kreeg hij zijn auto weer aan de praat, maar vervolgens werd hij in Q2 geteisterd door verkeer. 'Ik had meer verwacht van tevoren, maar ik ben nu blij met P6. Dit was de moeilijkste kwalificatie uit mijn leven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws