Verstappen en Horner leggen uit wat er aan de hand was met de Red Bull-achtervleugel Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen en Horner leggen uit wat er aan de hand was met de Red Bull-achtervleugel

Verstappen en Horner leggen uit wat er aan de hand was met de Red Bull-achtervleugel

Max Verstappen heeft aangegeven dat zijn achtervleugel kleine scheurtjes bevatte voorafgaand aan de kwalificatie. Of het aan het eindresultaat wat veranderd heeft, weet hij niet, maar het heeft zeker niet meegeholpen aan het teleurstellende kwalificatieresultaat. Ook Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft meer informatie vrijgegeven over het probleem met de achtervleugel dat de Nederlander ervoer.

'Na de derde vrije training zaten er scheurtjes in mijn achtervleugel', bevestigt Verstappen tegenover de Britse tak van Motorsport.com. 'We moesten de vleugel repareren om ervoor te zorgen dat deze zo goed als nieuw was voor de kwalificatie', voegt hij daaraan toe. Wel was de Oostenrijkse renstal er dus tijdig bij, hoewel er gedurende de sessie nog wel gesleuteld moest worden aan het onderdeel.

Horner maakte zich geen zorgen om staat Red Bull-bolide Verstappen

Horner ging in Mexico ook in op het probleempje dat gesignaleerd werd bij de achtervleugel. Hij gaf tegenover televisieploegen aan dat het team 'een beetje bezorgd was over materiaalmoeheid', een probleem dat Alpine in Amerika ook al ervoer. Daar scheurde de achtervleugel van Fernando Alonso, waarna de Spanjaard een DNF moest noteren.

Red Bull knapte het onderdeel dus op en de Britse teambaas geeft aan dat er dan ook niets serieus aan de hand was met het onderdeel. 'We wilden gewoon geen risico nemen', benadrukt hij. 'Het team checkte de auto en alles was oké.' Ook met een achtervleugel die ietwat versterkt was, was het niet mogelijk voor Verstappen om zich op de voorste startrij te plaatsen. Naar eigen zeggen deels vanwege een hinderende Yuki Tsunoda voor hem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws