Sainz wil klassieke Europese races behouden: 'Het erfgoed van F1 ligt in Europa' Formule 1
Formule 1

Sainz wil klassieke Europese races behouden: 'Het erfgoed van F1 ligt in Europa'

Sainz wil klassieke Europese races behouden: 'Het erfgoed van F1 ligt in Europa'

Carlos Sainz wil niet dat de Formule 1 haar klassieke races verliest. De sport zal volgend seizoen drie races verrijden in de Verenigde Staten, met races in Miami, Las Vegas en op het CIrcuit of the Americas. Alhoewel Sainz geen problemen heeft met deze Grands Prix hoopt de Ferrari-rijder nog steeds terug te keren naar de Europese races waar de Formule 1 groot mee is geworden.

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer circuits geweest die interesse hebben getoond in het organiseren van een Formule 1-race. Sainz is van mening dat de sport een limiet moet hebben op het het aantal nieuwkomers. 'Anders gaan andere circuits de tol betalen doordat ze geen race meer kunnen organiseren', zegt de Spanjaard tegen de Britse tak van GPFans. 'Natuurlijk is het leuk om naar plekken als Miami en Las Vegas te gaan, maar aan de andere kant verliezen we ook veel klassieke Europese circuits.'

De Grand Prix van Monaco was één van de races die mogelijk van de kalender zou worden verwijderd. Er werd gespeculeerd dat de promotors de entry fee van Liberty Media niet meer konden betalen. Dat is inmiddels al wel ontkracht, maar Sainz vindt het een interessant punt. 'Misschien moeten we een compromis vinden. Als sommige circuits het niet kunnen betalen om elk jaar een race te organiseren, dan moeten ze misschien eens in de twee of drie jaar verreden worden.'

Sainz snapt Liberty Media en F1 wel

'Het erfgoed van de Formule 1 ligt in Europa', vervolgt de Ferrari-rijder. Hij hoopt dan ook dat de sport blijft terugkeren naar het continent. Desondanks snapt coureur waarom Liberty Media en de Formule 1 de beslissingen maken om op sommige plekken te racen. 'Zaken zijn zaken. Liberty Media en de Formule 1 kijken naar wat ze moeten doen om geld te verdienen', aldus Sainz.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws