Ook Williams verwijdert verf van bolide: 'Gewicht blijft een uitdaging' Formule 1
Formule 1

Ook Williams verwijdert verf van bolide: 'Gewicht blijft een uitdaging'

Ook Williams verwijdert verf van bolide: 'Gewicht blijft een uitdaging'

Teams in de Formule 1 doen er op het moment alles aan om maar zoveel mogelijk gewicht te verliezen. De renstallen nemen hiervoor drastische maatregelen, waaronder het verwijderen van verf. Bij Williams was het misschien niet heel duidelijk, maar ook de Britse renstal heeft verf verwijderd van de bolide tijdens het Grand Prix-weekend in Australië.

De meeste teams in de Formule 1 kampen op het moment met gewichtsproblemen. Hun bolides komen namelijk niet in de buurt van het minimumgewicht van 798 kilo. Voor Williams is het ook lastig om de kilo's kwijt te raken. 'Wij streven op het moment natuurlijk ook naar een zo licht mogelijke auto', stelt Dave Robson, verantwoordelijk voor performance bij Williams, tegenover Motorsport.com. 'Ik weet niet of het heel duidelijk was, maar de kleurafstelling was iets anders.'

'We hebben het gewicht proberen te verlagen door verf te verwijderen', vervolgt de Brit. Meerdere teams hebben dit trucje al gebruikt om maar zo dicht mogelijk bij het minimumgewicht te komen. Vooralsnog zorgt het gewicht voor vele problemen bij de teams. 'We weten niet waar we staan ten opzichte van de andere renstallen. Het is echt een uitdaging om de auto's onder het gewichtslimiet te krijgen.'

Balansproblemen voor Williams

Tijdens de race in Melbourne wist Alexander Albon het eerste punt voor Williams van dit seizoen te scoren. Daar was een agressieve strategie voor nodig, want de auto werkt nog niet naar behoren. 'Het vinden van de juiste balans is nog steeds een thema bij de coureurs. We sleutelen daar al aan sinds de wintertests in Bahrein. We boeken vooruitgang en er zitten verbeteringen in de pijpleiding. We hebben gewoon nog net wat meer downforce nodig om de banden te laten werken', aldus Robson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws