Gasly wil GP Monaco kosten wat het kost behouden: 'Moet ieder jaar op de kalender' Formule 1
Formule 1

Gasly wil GP Monaco kosten wat het kost behouden: 'Moet ieder jaar op de kalender'

Gasly wil GP Monaco kosten wat het kost behouden: 'Moet ieder jaar op de kalender'

Pierre Gasly zou gechoqueerd zijn als de Grand Prix van Monaco zou verdwijnen van de Formule 1-kalender. Door de toenemende interesse vanuit verschillende landen moet de sport keuzes maken over de plekken waar er geracet zal worden. Enkele klassieke Grands Prix worden mogelijk van de kalender gehaald. Gasly is van mening dat de Formule 1 deze races absoluut niet van de kalender moet halen.

Er werd gespeculeerd dat de promotors van de Grand Prix van Monaco niet genoeg geld zouden hebben om de entree fee van Liberty Media te betalen. Deze speculaties zijn inmiddels al ontkracht. Gasly had het niet kunnen geloven als de race niet op de kalender zou staan. 'Ik zou echt een enorme schok zijn geweest', stelt de Fransman bij Motorsport.com. 'Het is misschien wel de meest legendarische race ter wereld.'

Een Grand Prix-zege in de straten van het prinsdom is de meest begeerde overwinning in de koningsklasse van de autosport. Volgens Gasly heeft iedereen wel een keer gehoord over de race in Monte Carlo. 'Zelfs mensen die geen Formule 1-fan zijn, hebben weleens van Monaco gehoord. Ik weet niet of dat komt door de race zelf of door alle feesten die ermee samenhangen. Door alle actie is de Grand Prix van Monaco echt iconisch.'

Gasly wil klassieke circuits behouden

Volgend seizoen zal de Formule 1 drie races rijden in de Verenigde Staten. Om de kalender niet uit te laten puilen, moeten er dus Grands Prix geschrapt worden. Ook klassieke races worden mogelijk van de kalender gehaald. 'De Franse Grand Prix is mijn thuisrace, Monaco voelt ook zo en Spa licht het dichtst bij mijn geboorteplaats. Als je naar Spa en Monaco kijkt dan zijn dat twee iconische circuits. Ze behoren tot het DNA van de Formule 1 en moeten ieder jaar op de kalender staan', aldus de mening de AlphaTauri-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws