Grote update bij Williams aanstaande: 'We gaan voor een zichtbaar ander concept' Formule 1
Formule 1

Grote update bij Williams aanstaande: 'We gaan voor een zichtbaar ander concept'

Grote update bij Williams aanstaande: 'We gaan voor een zichtbaar ander concept'

Williams is van plan om de komende races een zichtbaar ander Formule 1- autoconcept te volgen met een grote update om zijn huidige vorm te verbeteren. Hoewel Williams dit seizoen tot nu toe drie punten heeft weten te pakken, gescoord door Alexander Albon in Australië en Miami, heeft het team het grotendeels moeilijk om regelmatig te concurreren met de rest van het middenveld. Williams heeft gekozen voor een conservatieve benadering van zijn updateplan, maar wil nu zijn vorm in de nabije toekomst verbeteren door een grote update toe te passen.

Head of Vehicle Performance Dave Robson gaf tegenover Motorsport aan dat Williams nog niet echt grote updates had meegebracht voor de FW44-auto, maar bevestigde dat het nu een tijdschema had bepaald om de eerste grote update te gaan doen.

'Ja, we hebben besloten een grote update toe te passen, en het is nu in gang gezet vanuit de windtunnel', zei Robson afgelopen weekend in Baku. 'Het is nu gewoon een uitdaging om het zo snel mogelijk te laten produceren. Hopelijk wordt dat geholpen door de auto's niet te beschadigen, want dat is duidelijk iets waar je voorzichtig mee moet zijn.'

Williams weet nog niet wanneer de update komt

Robson vervolgt: 'Het updatepakket is onderweg. Wanneer we het precies gaan introduceren is nog niet bekend, hopelijk wordt dat de komende dagen duidelijk. We beginnen echt vanaf de voorvleugel en werken achteruit, ik weet zeker dat je het op veel verschillende manieren kunt doen en we weten nog niet wat het beste is. Wat de korte termijn en de rest van dit seizoen betreft, denk ik dat we ons inzetten voor een concept dat iets anders zal zijn, zichtbaar anders dan wat je nu kunt zien.'

Williams volgt voorbeeld Aston Martin

Een aantal teams in het middenveld hebben dit jaar tot nu toe al grote updatepakketten uitgebracht in een poging een stap voorwaarts te zetten en meer prestaties te vinden. De vorm van Aston Martin is aanzienlijk verbeterd sinds zijn Red Bull-achtige concept in Barcelona arriveerde, waardoor het Williams in het klassement kon inhalen. Het team had voor de introductie van de nieuwe regelgeving tegelijkertijd aan twee concepten gewerkt, en ontdekte dat de nieuwe weg die het heeft ingeslagen de AMR22-auto een breder werkvenster heeft gegeven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws