Ferrari overtuigd: 'Leclerc had de race comfortabel gewonnen van Verstappen' Formule 1
Formule 1

Ferrari overtuigd: 'Leclerc had de race comfortabel gewonnen van Verstappen'

Ferrari overtuigd: 'Leclerc had de race comfortabel gewonnen van Verstappen'

Iñaki Rueda, sportief directeur voor het team van Ferrari, denkt dat Charles Leclerc de Grand Prix van Azerbeidzjan makkelijk had gewonnen als hij niet was uitgevallen. De coureur maakte tijdens de eerste virtual safety car-periode, die veroorzaakt werd door problemen bij teamgenoot Carlos Sainz, een pitstop en verloor daardoor minder tijd dan de Red Bull Racing-rijders die niet stopten. Ondanks de nulscore is Rueda tevreden met de verbeteringen die Ferrari heeft laten zien.

Leclerc begon de race vanaf poleposition, maar hij werd bij de start ingehaald door Sergio Pérez. 'Leclerc was in gevecht met Pérez voor de leiding van de race en hij had Verstappen op zijn versnellingsbak', wordt Rueda geciteerd door RaceFans. 'In afgelopen weken hebben we een aantal dingen aangepast, omdat we vaak verliezen vanwege inhaalacties waarbij de andere coureur gebruikt maakt van DRS.' Max Verstappen kon in de openingsfase immers gebruik maken van DRS, omdat hij op het lange rechte stuk continu binnen één seconde van Leclerc zat.

De verschillende aanpassingen van Ferrari

'Voor Baku hebben we een andere achtervleugel meegenomen', vervolgt de sportief directeur van Ferrari. Door de kleinere achtervleugel had Ferrari meer rechtelijnsnelheid. De Italiaanse renstal heeft echter niet alleen gewerkt aan haar auto. 'We hebben ook gewerkt aan onze strategieën. Na de uitvalbeurt van Carlos wisten we dat er een virtual safety car zou komen. We stonden direct klaar om Charles naar binnen te halen en dat was cruciaal. Op die manier wonnen we tijd ten opzichte van Red Bull.'

Nadat Verstappen en Pérez hun pitstop hadden gemaakt, lag Leclerc aan de leiding van de race. De Monegask kon hier maar een paar ronden van genieten. 'Red Bull wilde zo lang mogelijk doorgaan op de mediums, maar de degradatie lag heel erg hoog. Helaas moest Charles zijn race staken met een motorprobleem. Onze simulaties gaven aan, wanneer er niet nog een virtual safety car-periode was geweest, dat Charles de race comfortabel had gewonnen tegen Verstappen', aldus Rueda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws