Sainz ziet Ferrari terugvallen: 'Startpositie geeft goed beeld van waar we nu staan' Formule 1
Formule 1

Sainz ziet Ferrari terugvallen: 'Startpositie geeft goed beeld van waar we nu staan'

Sainz ziet Ferrari terugvallen: 'Startpositie geeft goed beeld van waar we nu staan'

Carlos Sainz mag de sprintrace in Oostenrijk vanaf P5 beginnen. De Spanjaard is niet helemaal tevreden met zijn startplaats, ondanks dat hij ruim voor teamgenoot Charles Leclerc staat, die vanaf P10 mag starten. 'We gaan morgen alles geven', zegt de Ferrari-coureur tegen de Duitse tak van Motorsport.com.

De Spanjaard schoof telkens een plekje verder naar achteren tijdens de kwalificatie. Zo stond hij in SQ1 nog op P3, werd dat in SQ2 een vierde plaats en uiteindelijk moest hij het na SQ3 doen met P5 als officiële startplaats voor de sprintrace op zaterdag. Sainz gaf aan dat hij een nette kwalificatie reed met een aantal rondjes zonder al te veel verkeer, maar minpunten zijn er ook. 'Het lijkt al sinds de eerste vrije training alsof we op de zachte banden zwakker zijn dan op de mediumband of harde band', aldus de Spanjaard.

Sainz positief gestemd, in tegenstelling tot teamgenoot

'De startpositie geeft jammer genoeg een heel goed beeld van waar we nu staan', moet Sainz toegeven. Leclerc, die nog voor het uitrijden van de pitstraat zijn motor opnieuw moest starten, rekent niet op punten op zaterdag. Ook teambaas Vasseur verwacht niet al te veel van de sprintrace. De Madrileen lijkt het meest positief gestemd te zijn van de drie Ferrari-mannen. 'Ik hoop dat we vanaf P5 aan de start verder naar voren kunnen komen', kijkt hij met een optimistische blik vooruit op de ochtendsessie.

'We gaan morgen alles geven en proberen zo veel mogelijk punten te halen', luidt het plan van de Spanjaard, die aan de start van de sprintrace twee McLaren-bolides, Max Verstappen en George Russell voor zich heeft. 'Daarna hebben we nog een kwalificatie. Daarvoor moeten we ook nog wat zaken verfijnen wat betreft de set-up van de auto', sluit Sainz af met een voorzichtige vooruitblik op de zaterdagmiddagsessie in Oostenrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws