Wolff teleurgesteld: 'Verstappen is buiten bereik hier' Formule 1
Formule 1

Wolff teleurgesteld: 'Verstappen is buiten bereik hier'

Wolff teleurgesteld: 'Verstappen is buiten bereik hier'

Tot de absolute top behoort Mercedes nog niet, maar het Duitse team klopt wel aan de deur bij Red Bull Racing en McLaren. Teambaas Toto Wolff is echter fanatiek, en is dan ook enigszins teleurgesteld door het resultaat uit de sprintkwalificatie, waarmee hij een maand geleden nog heel gelukkig zou zijn geweest. George Russell zette de vierde tijd neer, terwijl Lewis Hamilton na een foutje niet verder kwam dan de zesde tijd.

Waar de kwalificaties de laatste tijd vaak spannend zijn, kon Wolff zich niet vinden in dat oordeel na de sprintkwalificatie in Oostenrijk. 'Het was saai', luidt de eerste conclusie van Wolff bij de Duitstalige tak van Sky Sports F1. 'Ik denk dat we een auto hadden die goed genoeg had kunnen zijn voor de eerste startrij, maar de twee McLarens deden er duidelijk nog een schepje bovenop.' Max Verstappen was de gehele dag al het snelste, terwijl de McLaren-coureurs aanschoven op P2 en P3. 'We zijn dus wel teleurgesteld.'

Hamilton maakte in zijn enige ronde in SQ3 een foutje. Dat foutje zou de zevenvoudig wereldkampioen zo'n twee tienden gekost hebben in zijn snelle ronde. 'Die twee tienden maakten waarschijnlijk het verschil tussen een zesde plek en een vierde plek, of misschien de derde plek.' Dat klopt niet helemaal: met twee tienden winst had Hamilton alleen een plekje ten opzichte van Carlos Sainz gewonnen, terwijl Mercedes er weinig aan had gehad als Hamilton naar de vierde tijd was opgeschoven, omdat dit ten koste van Russell zou zijn gegaan.

Verstappen buiten bereik

'Het verschil met Max was echter nog groter hier, dat was drieënhalve tiende. Dat is niet goed genoeg', luidt de conclusie van Wolff. 'Ik hoop dan ook dat we op zaterdag in de echte kwalificatie een beetje dichterbij staan. Max is buiten bereik hier. Ik denk dat wat we hier als uitslag zien in de sprintkwalificatie vrijwel ook de pikorde in de long runs is, en ook voor de kwalificatie op zaterdag.' Wolff lijkt dus weinig spanning te verwachten in de komende sessies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws