Sargeant blij met eerste raceweekend: 'Maar ik verwacht moeilijkheden in de loop van het seizoen' Formule 1
Formule 1

Sargeant blij met eerste raceweekend: 'Maar ik verwacht moeilijkheden in de loop van het seizoen'

Sargeant blij met eerste raceweekend: 'Maar ik verwacht moeilijkheden in de loop van het seizoen'

Logan Sargeant is tevreden met zijn eerste Grand Prix-weekend bij Williams, maar hij weet dat dit niet per se een voorbode is voor een goed debuutseizoen. De Amerikaanse coureur eindigde op de twaalfde plek achter teamgenoot Alexander Albon, die nog een wel een puntje wist mee te snoepen voor de Britse renstal. Sargeant verwacht dat er enkele moeilijke races aan komen, maar de coureur weet dat zijn team hem daar goed doorheen kan slepen.

Voor Sargeant was het een spannend eerste Formule 1-weekend. De coureur is blij met de coaching van het team van Williams. 'Het team heeft mij geweldig door het weekend geloodst', zegt een tevreden Sargeant tegen Motorsport.com. 'Ze hebben niet te veel op mijn bordje gegooid en lieten mij focussen op het rijden. Dat is wat ik nodig had. Op dat vlak valt nog veel te leren, om nog maar niet te noemen dat ik moet blijven werken aan hoe ik rij en aan de aanpassing op de auto, zodat ik daar de snelheid van ga maximaliseren.'

'Maar ik verwacht nog altijd wat moeilijkheden in de loop van het seizoen', geeft de Amerikaan toe. Naast het feit dat er nog veel te leren valt op het gebied van de auto merkt Sargeant ook dat de aankomende rondes in de Formule 1 voor problemen kunnen zorgen. 'Ik weet hoe lastig het is om op dat niveau te blijven presteren, vooral nu we naar enkele circuits gaan die ik niet zo goed ken. Vorig jaar was Jeddah voor mij ook niet de makkelijkste ronde in de Formule 2.' Op het Jeddah Corniche Circuit scoorde Sargeant in beide races geen punten.

Sargeant licht teleurgesteld met kwalificatie in Bahrein

Williams werd getipt als de zwakste auto voor het weekend in Bahrein, maar Sargeant merkte duidelijk de potentie in de auto. 'Ben ik ietwat teleurgesteld dat ik Q2 heb gemist? Ja, want ik weet dat de auto ertoe in staat was.' De coureur denkt dat Williams op de vrijdagen de weekenden perfect kan opbouwen. 'Hopelijk kunnen we de vrije trainingen gebruiken om het weekend goed op te bouwen, zonder dat we te ver gaan en het vertrouwen verliezen', aldus Sargeant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws