Hamilton verwacht geen 'slippertje' van 'erg, erg zelfverzekerde' Verstappen Formule 1
Formule 1

Hamilton verwacht geen 'slippertje' van 'erg, erg zelfverzekerde' Verstappen

Hamilton verwacht geen 'slippertje' van 'erg, erg zelfverzekerde' Verstappen

Max Verstappen is een nog sterkere tegenstander geworden nu hij twee wereldtitels op zak heeft, zo meent Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen denkt dat zijn Nederlandse concurrent profiteert van het feit dat er nu minder druk op hem staat om het kampioenschap te winnen, aangezien hij daar nu mee bekend is.

'Ik denk dat hij erg, erg zelfverzekerd zal zijn', vertelt de Mercedes-coureur in gesprek met RaceFans. Dat hoge zelfvertrouwen heeft alles te maken met de dominantie van vorig seizoen. 'Ik denk dat ze vorig jaar een geweldige auto hebben ontwikkeld en ze hebben alle records op vrijwel alles weggeblazen. Ik denk niet eens dat ze aan het einde pushten en ze stonden nog steeds ver voor iedereen.'

Hamilton verwacht dan ook niet dat Verstappen dit seizoen gevoelig zal zijn voor fouten, wat de Red Bull Racing-coureur vorig seizoen ook al niet was. 'Ik denk niet dat hij een slippertje maakt. Hij is een wereldkampioen en dus zou ik zijn vastberadenheid of focus niet in twijfel trekken. Ik denk dat hij net zo gefocust zal zijn als altijd, en het is onze taak om die achterstand in te halen.'

Mercedes ver achter Red Bull en Verstappen in Bahrein

Mercedes kwam er in Bahrein totaal niet aan te pas, terwijl Verstappen bijna met speels gemak de openingsrace van het seizoen wist te winnen. Hamilton werd vijfde namens Mercedes, terwijl teamgenoot George Russell zevende werd. Het betekent dat het Duitse topteam niet de gewenste stap naar voren heeft weten te maken vergeleken met vorig seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws