Schiff overtuigd dat Hamilton en Verstappen 'niet de meest getalenteerde coureurs op de grid zijn' Formule 1
Formule 1

Schiff overtuigd dat Hamilton en Verstappen 'niet de meest getalenteerde coureurs op de grid zijn'

Schiff overtuigd dat Hamilton en Verstappen 'niet de meest getalenteerde coureurs op de grid zijn'

Volgens Sky Sports-analiste Naomi Schiff zijn niet de meervoudige wereldkampioenen Lewis Hamilton en Max Verstappen de meest getalenteerde coureurs op de grid, maar is dat de 41-jarige Fernando Alonso. Schiff verwacht dat de Spanjaard dit jaar meer tot zijn recht komt in de Aston Martin-bolide. Ze vraagt zich namelijk af of Verstappen en Hamilton daadwerkelijk boven Alonso zouden eindigen, mochten ze in een gelijke wagen rijden, zegt ze bij Sky Sports.

Sinds 2017 zijn alle wereldtitels behaald door Mercedes-coureur Hamilton of Red Bull Racing-coureur Max Verstappen. Deze twee coureurs zijn de afgelopen jaren dominant binnen de motorsport, maar toch is Sky Sports-analiste Schiff er zeker van dat een andere coureur meer talent heeft.

Ze heeft het over Alonso, de Aston Martin-coureur die tijdens het openingsweekend in Bahrein meteen liet zien dat ook hij een coureur is die aan de top mee kan komen. Hij eindigde weliswaar achter de twee Red Bulls, maar behaalde daarmee wel zijn 99ste podiumplek en staat nu boven beide Ferrari-coureurs en Mercedes-coureurs in het klassement.

Schiff: 'Alonso is gewoon zo'n coureur die er altijd bovenuit steekt'

Vergeleken met Hamilton en Verstappen heeft de Spanjaard echt wel minder records en titels aan zijn broek hangen. Hamilton heeft tussen 2014 en 2020 alle wereldtitels gewonnen behalve in 2016, toen nam zijn teamgenoot Nico Rosberg de titel mee naar huis. Verstappen heeft sinds het spannende seizoen in 2021 alle wereldtitels behaald en begon ook sterk aan het 2023 seizoen, zodat hij nu op weg is naar het behalen van zijn derde titel.

Toch ziet Schiff meer talent in de Aston Martin-coureur. 'Ik denk dat Alonso best wel eens Hamilton en Verstappen kan verslaan, mochten ze in een gelijkwaardige auto rijden', zegt de analiste, die vooral denkt dat Alonso het zal winnen op zijn volwassenheid. 'Hij heeft heel veel ervaring en kan altijd het beste uit de auto halen, dat zagen we vorig jaar ook bij Alpine. Verstappen en Hamilton zijn ook goede coureurs, maar meer de standaardcoureurs.'

Het liefst ziet Schiff een hele grid waarin alle coureurs in dezelfde auto rijden. 'Dan kan je pas echt goed zien wie er de beste is', zegt Schiff, die nog even aanstipt hoe speciaal het is dat Alonso nog meerijdt in de koningsklasse op 41-jarige leeftijd. 'Hij rijdt al twee decennia in de Formule 1 en het is bijzonder dat hij er nog zo goed bij zit. Soms heb je gewoon van die coureurs die er bovenuit steken, en dat is Alonso.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws