Norris haalt hoop uit Aston Martin: 'Dat kunnen wij bij McLaren ook' Formule 1
Formule 1

Norris haalt hoop uit Aston Martin: 'Dat kunnen wij bij McLaren ook'

Norris haalt hoop uit Aston Martin: 'Dat kunnen wij bij McLaren ook'

Lando Norris gelooft dat McLaren er nog bovenop kan komen tijdens het 2023-raceseizoen. Volgens de jonge Brit hebben teams zoals Aston Martin en Ferrari in de voorbije seizoenen een goed voorbeeld gegeven van waarom ook McLaren het tij nog kan keren. Bij Racefans.net geeft hij aan dat ook McLaren nog grote sprongen kan maken, zoals Aston Martin dit seizoen en Ferrari het seizoen daarvoor hebben gedaan.

Het was een lastige start voor McLaren. Norris had last van een pneumatisch probleem in zijn wagen waardoor hij zes keer door de pitstraat moest, en teamgenoot en tevens debutant Oscar Piastri kon de race niet eens afrijden. De Australiër moest door technische problemen na dertien rondes de auto al in de garage parkeren. Norris kwam uiteindelijk binnen op de elfde plek en ziet de rest van het seizoen nog steeds wel optimistisch in.

McLaren presteert zoals verwacht: 'We moeten realistisch blijven'

Volgens de Britse coureur zit McLaren nu op de plek dat ze hadden verwacht. 'We wisten dat de concurrentie sterk zou zijn, het is lastig, maar we moeten wel realistisch blijven.' In de eerste race is gebleken dat veel teams heel dicht op elkaar zitten. 'Williams zit er dichter op, Haas is in de buurt en ook de Alfa Romeo heeft een plaats in de punten behaald, dus dat maakt het voor ons alleen maar moeilijker', aldus Norris.

Toch is de elfde positie volgens Norris een prima resultaat. 'Ik denk dat we echt alles uit de auto hebben gehaald dat mogelijk was, dus er is nu wel een duidelijk beeld van wat we wel en niet kunnen doen.' Er moet nog wel wat gesleuteld worden aan de auto, met name gericht op de bestuurbaarheid van de MCL60.

Norris: 'Ik wil winnen, dus we gaan er alles aan doen om door te groeien'

De McLaren-coureur moet nog steeds wennen aan de auto, 'maar ik denk dat geen enkele auto makkelijk te besturen is', constateert de Brit. 'Er zit nu vooral vele moeite in het rijden van het circuit en het nemen van de bochten, dus we hebben de auto geanalyseerd op bocht per bocht.' Volgens Norris zijn het de kleine dingetjes die aangepast moeten worden om de auto te maximaliseren. 'We hebben gewoon nog iets meer tijd nodig.'

Kijkend naar Aston Martin is dat dan ook volgens Norris geen probleem. 'Zij begonnen het 2022-seizoen best matig, maar hebben zich gedurende het seizoen herpakt en nu staan ze te vechten met de top', vertelt Norris. 'Het is duidelijk dat ze een grote stap hebben genomen en dat kunnen wij ook.' Voor nu is het aan Norris om alles te blijven geven. 'Het is lastig, maar ik wil winnen, dus we doen er bij McLaren nu samen alles aan om grote stappen te blijven maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws