Schmidt verwacht korte houdbaarheidsdatum voor Vasseur bij Ferrari Formule 1
Formule 1

Schmidt verwacht korte houdbaarheidsdatum voor Vasseur bij Ferrari

Schmidt verwacht korte houdbaarheidsdatum voor Vasseur bij Ferrari

Michael Schmidt denkt dat Frédéric Vasseur niet lang aan zal blijven als teambaas van Ferrari. De Duitse journalist twijfelt niet aan de kwaliteiten van de Fransman, maar hij denkt dat de verwachtingen bij de Italiaanse renstal te hoog zijn. Schmidt ziet dat Ferrari in het afgelopen seizoen een stap voorwaarts heeft gezet, maar gedurende het jaar ging het weer mis voor de Scuderia. De Duitser denkt dan ook dat het team nieuwe mensen moet gaan aanstellen.

Vasseur neemt aankomend seizoen de rol van Mattia Binotto over. De vraag is echter hoe lang hij aan zal blijven als teambaas, aangezien Ferrari in de afgelopen vijftien jaar vijf teambazen heeft gehad. 'Ik denk dat Vasseur bij Ferrari ook maar een korte houdbaarheidsdatum heeft', zegt Schmidt bij Auto, Motor und Sport. 'Ik geloof niet dat het team volgend jaar kampioen wordt en als dat het doel is, dan moet ik zeggen dat dit onrealistisch is. Ze hebben in de winter per toeval een goede auto gebouwd, maar het ging alleen maar bergafwaarts.'

'Ik wil ook helemaal niet stellen dat het aan Vasseur zal liggen', vervolgt Schmidt. De journalist wijst vooral naar de cultuur binnen het team. 'Hij komt gewoon in een situatie terecht waarin hij alleen maar kan verliezen. Ik ben ervan overtuigd dat Vasseur niet met de huidige mensen door kan gaan.' Schmidt haalt dan ook aan dat Jean Todt, toen hij begon als teambaas bij Ferrari, langzamerhand zijn eigen mensen bracht om zo een onverslaanbare machine te maken.

De blinde paniek van Ferrari

Ferrari hoopt aankomend seizoen echt een gooi naar de titel te kunnen doen. Dan moet er echter wel wat veranderen ten opzichte van dit jaar. 'Er was inderdaad veel optimisme bij Ferrari en dat is er nog steeds. Het was voor het team jammer dat het sterk was in het eerste gedeelte van het seizoen en daarna de performance verloor, wat vooral door de motor kwam. Ferrari raakte echter in blinde paniek toen ze zagen dat Red Bull zo snel was over de rechte stukken. Ze zijn toen de compleet verkeerde weg ingeslagen met een aerodynamische upgrade.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws