'Horner benaderd door Ferrari, maar Red Bull-teambaas sloeg aanbod af' Formule 1
Formule 1

'Horner benaderd door Ferrari, maar Red Bull-teambaas sloeg aanbod af'

'Horner benaderd door Ferrari, maar Red Bull-teambaas sloeg aanbod af'

Christian Horner is voor de aanstelling van Frédéric Vasseur benaderd door Ferrari om de nieuwe teambaas te worden, zo meldt The Daily Mail. Het aanbod om Mattia Binotto op te volgen sloeg de teambaas van Red Bull Racing echter af, waarna Vasseur de nieuwe man in Maranello werd.

Horner verklaarde eerder al zijn toewijding aan Red Bull, maar benoemde niet dat hij een aanbod van Ferrari had ontvangen. De Scuderia wilde op het laatste moment nog op zoek naar een grote naam ter vervanging van Binotto, waarschijnlijk op initiatief van president John Elkann. Grote namen, dus in tegenstelling tot Vasseur, toonden alleen geen interesse in de rol.

Zo ook Horner niet, die daar volgens bronnen zijn redenen voor heeft. 'Er is te veel politiek op de achtergrond bij Ferrari. Te veel ego's. Als iemand begint te slagen, trekt iemand anders hem naar beneden', vertelt de bron tegenover het Britse medium. Horner, de langstzittende teambaas in de sport, had dus geen zin om te verhuizen van Milton Keynes naar Maranello.

Ferrari vindt nieuwe F1-teambaas in heuse saga

Ferrari liet de keuze uiteindelijk vallen op Alfa Romeo-teambaas Vasseur. Bij dat team is nog geen vervanger aangesteld, al gaat ex-McLaren-baas Andreas Seidl er nu aan de slag als CEO. Andrea Stella vervangt op zijn beurt weer Seidl bij het team uit Woking. Ook Williams is nog op zoek naar een nieuwe teambaas én technisch directeur, gezien Jost Capito en François-Xavier Demaison maandagavond hun vertrek aankondigden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws