Schumacher tevreden na tests: 'Dit biedt een goede basis ter voorbereiding op 2021' Formule 1
Formule 1

Schumacher tevreden na tests: 'Dit biedt een goede basis ter voorbereiding op 2021'

Schumacher tevreden na tests: 'Dit biedt een goede basis ter voorbereiding op 2021'

Mick Schumacher mocht vandaag voor het eerst in tijden weer in een Formule 1-bolide kruipen. Het team van Ferrari werkt op het moment vijf dagen lang een testprogramma af met zowel de Formule 1-coureurs als de FDA-coureurs op het circuit van Fiorano. Schumacher is in ieder geval blij dat hij weer achter het stuur mocht kruipen van een bolide.

'Ik heb het echt gemist om in een raceauto te zitten. Het was wat mij betreft een heel positieve dag op het circuit', opent Schumacher tegenover Autosport.com. 'We hebben het hele programma dat we van tevoren hadden bedacht doorgewerkt en het was vooral heel nuttig om zoveel kilometers te maken in een Formule 1-bolide, zeker nu het seizoen snel voor de deur staat', gaat de Duitser verder.

De coureurs, waaronder ook Charles Leclerc en Carlos Sainz, mochten achter het stuur kruipen van de Ferrari SF71H. De bolide uit 2018 zou volgens Schumacher ongeveer hetzelfde gevoel moeten hebben als de bolides van het komende seizoen. 'Het gevoel dat je krijgt in de auto zou vrij gelijkwaardig moeten zijn aan het échte werk. Zeker als het gaat om de wegligging en de fysieke stress die je voelt op het circuit', vertelt Schumacher.

Privétests bieden goede basis voor voorbereiding op 2021

'Het biedt in die zin dan ook een goede basis voor het komende seizoen. Het is überhaupt altijd top om op Fiorano te rijden, gezien het circuit nogal veel vraagt van een coureur. Het is een erg technisch circuit', vertelt hij over het rijden op het privécircuit van Ferrari. Maar daarnaast was het ook nuttig om weer kennis te maken met de ingenieurs. 'Het ook was erg leuk om met dezelfde monteurs en ingenieurs te werken van de afgelopen tests van afgelopen september', sluit de Duitser af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws