Schumacher ziet alternatief voor Pérez: 'Hij is van een heel ander niveau' Formule 1
Formule 1

Schumacher ziet alternatief voor Pérez: 'Hij is van een heel ander niveau'

Schumacher ziet alternatief voor Pérez: 'Hij is van een heel ander niveau'

Ralf Schumacher kan maar moeilijk begrijpen waarom Red Bull Racing heeft besloten Sergio Pérez een contractverlenging te geven. De Duitser is van mening dat zijn landgenoot Nico Hülkenberg een veel betere optie was geweest als tweede rijder naast Max Verstappen. ‘Het is voor mij een raadsel’, zegt Schumacher in een interview met Formel1.de.

Verstappen staat momenteel met afstand op de eerste plaats in het rijderskampioenschap. Lando Norris en Charles Leclerc staan op een tweede en derde plaats met ongeveer zeventig punten minder. Pérez staat pas op plaats vijf. Meerdere analisten en critici hebben zich al hardop afgevraagd waarom Red Bull heeft besloten de Mexicaan tot en met 2026 te behouden. ‘Het is voor mij een raadsel waarom het team zijn contract heeft verlengd’, zegt Schumacher. ‘Ik denk dat er genoeg andere mogelijkheden waren. Red Bull heeft enorm veel junioren’, benadrukt de Duitser.

Zonder Verstappen had Red Bull problemen gehad

De voormalig Formule 1-coureur denkt dat Red Bull enorm in de problemen had gezeten, als ze Verstappen niet in de bolide hadden zitten. ‘Hij rijdt die auto naar een positie die onmogelijk zou moeten zijn. Zo kun je ook zien hoe zwaar Pérez het nu heeft’, geeft Schumacher aan. ‘Als de auto veel sneller was geweest dan de rest, was dat geen probleem. Maar dat is het niet het geval’, aldus de voormalig coureur.

Schumacher oppert, dat het puur een financiële kwestie is. Pérez brengt enorm veel Latijns-Amerikaanse sponsoren mee en omgekeerd is Pérez in die regio een zeer belangrijk gezicht voor Red Bull. Op sportief gebied was Hülkenberg een betere keuze geweest, vindt de Duitser. ‘Hij is van een heel ander niveau dan Pérez. Hij rijdt heel anders’, benadrukt hij. ‘In de kwalificatie rijdt hij erg stabiel. Hij kan Verstappen op een hele andere manier helpen, ook op het gebied van strategie’, vervolgt Schumacher. ‘Nu hebben ze het probleem dat hij een teamgenoot heeft die hem niet kan helpen.’

Sainz zou optie moeten zijn

Toch heeft de Duitser wel begrip voor de keuze van Red Bull. ‘Het is niet zo simpel om iemand te vinden die constant is, iets kan en ook nog naast Verstappen wil rijden’, meent de voormalig coureur van Williams. Schumacher snapt echter niet waarom Carlos Sainz nooit serieus overwogen werd. ‘Hij heeft naast Leclerc laten zien hoe stabiel hij kan zijn. Hij heeft getoond dat hij punten kan halen en dat hij snel is’, sluit de Duitser af.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws