Voormalig F1-coureur voorspelt succes voor Alpine: 'Poles halen en races winnen mogelijk' Formule 1
Formule 1

Voormalig F1-coureur voorspelt succes voor Alpine: 'Poles halen en races winnen mogelijk'

Voormalig F1-coureur voorspelt succes voor Alpine: 'Poles halen en races winnen mogelijk'

Christian Danner denkt dat Flavio Briatore best eens het geheime wapen kan zijn dat Alpine vooruit gaat helpen in de Formule 1. De voormalig coureur weet zeker dat de Italiaan een succesteam kan maken van het nu matig presterende Alpine. ‘Het is psychologisch enorm belangrijk’, zegt de Duitser tegen Motorsport-Magazin.

Na een miserabele seizoenstart, weet Alpine de afgelopen weken punten te halen in de koningsklasse. Dat ze in Spanje weer met beide auto’s in de punten eindigden, heeft volgens de Duitser weinig te doen met Briatore. Dat hij de Franse renstal succes zal brengen in de toekomst, weet Danner echter zeker. ‘Flavio was een man die de Formule 1 vorm gaf, die van Michael Schumacher een wereldkampioen maakte’, prijst hij de voormalig teambaas. ‘Een man die met veel kennis van managementzaken zijn team vooruit hielp en wereldtitels behaalde.’

Straf na Crashgate irrelevant voor comeback

Briatore werd in het verleden vier keer wereldkampioen in de Formule 1. Eerst won Michael Schumacher twee kampioenschappen met Benetton en later werd Fernando Alonso onder Briatore tweemaal wereldkampioen met Renault. Danner verwacht dat de renstal, nu onder de naam Alpine, met de Italiaan erbij vooruitgang zal boeken. ‘Eerst laten ze op de baan zien dat ze helemaal niet zo slecht zijn’, verwijst de Duitser naar de uitslag van de Grand Prix van Spanje. ‘En nu is een grootheid van de sport, die eerder al voor succes zorgde, weer aan boord bij het team’, benadrukt Danner.

Na de matige start van het seizoen, verwacht de voormalig coureur dat de combinatie van de puntenfinishes en Briatore, Alpine een boost zal geven. ‘Dat is psychologisch enorm belangrijk, want er leek na het vertrek van meerdere medewerkers sprake te zijn van een neerwaartse spiraal bij Alpine’, meent de Duitser. ‘Nu zien we het begin van een ommekeer. Het geeft hoop en motivatie’, aldus Danner. ‘Dat is echt cruciaal.’ Dat Briatore eerder een straf kreeg voor Crashgate, maakt voor de Duitser niet uit. ‘Wanneer je je straf uitgezeten hebt, dan is het prima om opnieuw te beginnen’, is hij van mening. ‘Dat dit voor Flavio in de Formule 1 gebeurt, is begrijpelijk’, vindt Danner. ‘Hij is een topmanager op dit gebied. Daarom kan ik zeggen: de straf is uitgezeten, eens kijken hoe hij zijn tweede Formule 1-carrière zal vormgeven.’

Onzekerheid over motorleverancier

De afgelopen tijd doen er geruchten de ronde dat Renault mogelijk zal stoppen als motorleverancier, waardoor Alpine genoodzaakt zou zijn een klantenteam te worden. Danner denkt dat, mocht dit gebeuren, Briatore hier goed van pas kan komen. ‘Hij is niet politiek, hij is enkel gericht op succes’, beschrijft hij de Italiaan. ‘Hij zal vaststellen of het een goed idee is om eigen motoren te blijven bouwen. Flavio zal in zo’n geval een nuchtere blik op de zaken werpen en met een oplossing komen’, denkt de Duitser. ‘Als ze een goede auto bouwen en er een Mercedes-motor in zetten, is het zeker mogelijk poles te halen en races te winnen’, sluit Danner af.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws