Nog geen paniek bij Ferrari na matige resultaten: 'We moeten kalm blijven' Formule 1
Formule 1

Nog geen paniek bij Ferrari na matige resultaten: 'We moeten kalm blijven'

Nog geen paniek bij Ferrari na matige resultaten: 'We moeten kalm blijven'

Na een dubbele DNF in Canada, was de Grand Prix van Spanje een verbetering voor Ferrari, maar tevreden waren de coureurs niet. De Italiaanse renstal had een aantal upgrades meegenomen, maar toch moest het team het doen met een vijfde en zesde plaats. ‘Het was niet ons beste weekend’, zegt Carlos Sainz tegen Motorsport.com.

De Spanjaard was allesbehalve blij met het resultaat in zijn thuisrace, maar er is geen tijd om bij de pakken neer te zitten. De Grand Prix van Oostenrijk staat voor de deur en dat kan voor Ferrari een stuk beter uitpakken, denkt de coureur. ‘Het was niet ons beste weekend in Spanje, maar we hadden het hier vorig jaar ook zeer lastig. We hopen dat dit circuit voor ons gewoon moeilijk is en dat we op andere circuits competitiever zijn’, aldus Sainz.

Nieuwe kansen in Oostenrijk

‘Snelle stukken in combinatie met lange doorwaaiers is voor onze bolide moeilijk, dat zagen we ook al in China en Suzuka’, legt Sainz uit. ‘In Oostenrijk hadden we daar tot nu toe geen last van. Vanwege het karakter van het circuit en de bochten, verwacht ik dat we daar competitiever zijn’, voorspeelt de Madrileen. Teambaas Frédéric Vasseur is het met zijn coureur eens. ‘We hebben niet veel veranderd aan de auto, dus dit resultaat komt vooral door de lay-out en de compounds’, zegt hij over Spanje.

Vasseur geeft aan dat de recente resultaten niet voor paniek zorgen. ‘De rangorde verandert continu. De afgelopen vier races stonden er vier verschillende teams op poleposition’, benadrukt de Fransman. ‘We moeten kalm blijven. Oostenrijk heeft een compleet ander format, er ligt ander asfalt en ook de bochten zijn anders’, somt hij op. ‘In de Formule 1 is op dit moment niets zeker. Er is nu ook niet één team dat duidelijk de beste is’, concludeert de teambaas van Ferrari.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws