Pinkham klaar met discussie over Verstappen: 'Wat ik vervelend vind, is de kritiek op hem' Opinie
Opinie

Pinkham klaar met discussie over Verstappen: 'Wat ik vervelend vind, is de kritiek op hem'

Pinkham klaar met discussie over Verstappen: 'Wat ik vervelend vind, is de kritiek op hem'

Natalie Pinkham is inmiddels wel een beetje klaar met de kritiek op Max Verstappen. Volgens sommige fans zou de 26-jarige Red Bull Racing-coureur de sport saai maken door zijn vele overwinningen en grote voorsprong in het wereldkampioenschap, maar daar wil de Britse verslaggeefster van Sky Sports echter niets van weten.

In de periode dat Verstappen de ene na de andere dominante overwinning scoorde, vroegen critici zich af of deze overtuigende zeges vooral aan de Nederlander of aan de bolide van Red Bull toegeschreven moesten worden. Pinkham laat in de Sky Sport-podcast weten inmiddels erg moe te worden van deze discussie. 'Wat ik eigenlijk vervelend vind, is de kritiek op Max Verstappen', zegt de Britse.

'We zijn getuige van één van de allerbeste coureurs, die onze sport ooit heeft gehad en dat is op zichzelf al een enorme eer', vervolgt Pinkham. 'Hij is in staat om elk raceweekend opnieuw weer te leveren. Oké, hij zet de auto niet altijd op poleposition, maar hij rijdt veel volwassener dan aan het begin van zijn carrière', ziet de verslaggeefster dat de regerend wereldkampioen door de jaren heen enorm is gegroeid.

Vergelijking met teamgenoten

Om haar punt kracht bij te zetten, haalt Pinkham de Grand Prix van Monaco aan. Red Bull beleefde een moeilijk weekend, maar toch wist Verstappen er weer het maximale uit te halen. Dat was dit keer P6. 'Als we bijvoorbeeld kijken naar Monaco, dan zien we dat hij dat raceweekend afsloot met een behoorlijk aantal punten. En echt, we hebben het al zo vaak gezegd, je hoeft alleen maar te kijken naar het verschil tussen hem en zijn teamgenoten. Zoals je dat bij elke coureur op de grid doet, is dat je directe vergelijking. En ook dit weekend hebben we weer gezien waarom Verstappen echt één van de beste coureurs van deze generatie is.'

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws