Seidl claimt dat McLaren nog steeds de gevolgen merkt van de remproblemen in maart Formule 1
Formule 1

Seidl claimt dat McLaren nog steeds de gevolgen merkt van de remproblemen in maart

Seidl claimt dat McLaren nog steeds de gevolgen merkt van de remproblemen in maart

Begin dit jaar, tijdens de wintertests in Bahrein, had het team van McLaren remproblemen. Het ontwerp van de MCL36 zorgde ervoor dat de remmen te snel oververhit raakten, waardoor coureur Lando Norris telkens maar een paar rondes kon rijden. Volgens het team heeft dat ervoor gezorgd dat de renstal nu een achterstand heeft ten opzichte van Alpine.

Het team van McLaren is momenteel aan het strijden om de vierde plaats in het kampioenschap. Momenteel staat Alpine op die plek met een voorsprong van achttien punten en de Britse renstal claimt dat dat deels te maken heeft met het probleem van de remmen eerder dit jaar. 'Natuurlijk heeft dat niet meegewerkt', vertelt Andreas Seidl, de teambaas van McLaren, geciteerd door Motorsport.com.

'We moesten veel middelen inzetten die je liever had ingezet op het verbeteren van de performance van de auto, vooral in die periode van het seizoen', vervolgt Seidl. 'Wanneer je nu terugkijkt naar hoe het seizoen tot dusver is verlopen, dan denk ik dat we een slechte start kenden vanwege de remproblemen die we hadden tijdens de test in Bahrein. Hierdoor liepen we simpelweg met een achterstand het nieuwe tijdperk van de Formule 1 binnen.'

'We zijn niet vergeten waar we vandaan kwamen'

Afgelopen seizoen kon McLaren nog vechten voor de derde plek in het constructeurskampioenschap, maar dat zit er dit jaar niet in. 'We zien dat we minder competitief zijn gedurende dit seizoen, vergeleken met de voorgaande twee seizoenen', vertelt de teambaas. 'Maar uiteindelijk denk ik dat dit jaar een frisse start was voor ons', legt Seidl uit. 'We stonden zeker niet waar we wilden staan, maar toch denk ik ook dat we door het seizoen heen sterk gereageerd hebben, door terug te vechten. We zijn niet vergeten vanuit welke positie we zijn begonnen in Bahrein, namelijk achteraan het veld. Dat is zeker iets positiefs.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws