McLaren geeft kijkje in de keuken van 2023: 'Het wordt geen totale revolutie' Formule 1
Formule 1

McLaren geeft kijkje in de keuken van 2023: 'Het wordt geen totale revolutie'

McLaren geeft kijkje in de keuken van 2023: 'Het wordt geen totale revolutie'

In verhouding tot vorig jaar is McLaren er flink op achteruitgegaan. Waar het team toen vierde werd met 275 punten en ook nog een tijd met Ferrari kon vechten om de derde plek in het constructeurskampioenschap is dat nu niet het geval. Het team staat momenteel, met nog zes races te gaan, vijfde met 125 punten. Toch is dit voor teambaas Andreas Seidl geen reden om het volgend jaar volledig anders te doen.

Het team van McLaren is al bezig met de wagen van volgend jaar. 'Het is denk ik een mix van dingen behouden en nieuwe ideeën', vertelt de teambaas, geciteerd door Motorsport.com. 'Omdat de technische reglementen vrijwel hetzelfde blijven, is het duidelijk dat de nieuwe auto geen totale revolutie wordt', zo legt Seidl uit. 'Tegelijkertijd erkennen we dat de teams vooraan meer dan een seconde (per ronde, red.) sneller zijn', gaat de Duitser verder. 'Het is dus ook duidelijk dat we mikken op het zetten van grote stappen qua ontwikkeling.'

'Zo simpel is het in mijn ogen niet'

Sinds dit seizoen zijn er nieuwe reglementen die ervoor hebben gezorgd dat de teams heel anders presteren dan voorgaande jaren. Het valt voornamelijk op dat de teams met een Mercedes-motor, McLaren, Williams, Aston Martin en Mercedes zelf, het dit jaar allemaal minder doen in verhouding tot vorig jaar. Dat terwijl de teams met een Ferrari-motor, Alfa Romeo, Haas en dus Ferrari juist een stap vooruit hebben gezet.

Seidl geeft aan te snappen wat er niet goed werkt aan de MCL36. 'We hebben denk ik een duidelijk beeld van welke onderdelen we aan willen pakken en met welke delen van de auto we wel tevreden zijn', vertelt de teambaas. 'Ik zou dat echter niet per se aan één auto linken, want uiteindelijk zie je dat auto's met behoorlijk grote verschillen qua concept toch met vrijwel dezelfde rondetijden eindigen', vervolgt hij. 'Zo simpel is het in mijn ogen dus niet, het is complex.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws