F1-wintertests

De winterse testdagen van de Formule 1 zijn ieder jaar de aftrap van het nieuwe seizoen van de koningsklasse van de autosport. Nadat de teams hun nieuwe auto's hebben gepresenteerd, gaan de wagens niet veel later al de baan op in februari om de eerste ronden van het jaar te rijden.

Formule 1 in 2024 met drie testdagen

In 2024 is er één wintertest, die drie dagen lang is. Deze test vindt plaats op het Bahrain International Circuit, in Bahrein. De wintertestdagen staan ingeroosterd van 21 tot en met 23 februari, waarna de eerste Grand Prix een week later op hetzelfde circuit verreden wordt. De eerste vrije training worden dan op donderdag 29 februari al verreden, met de Grand Prix zelf op zaterdag 2 maart. De eerste twee Grands Prix in het Midden-Oosten zijn in 2024 zaterdagsraces, omdat de ramadan op zondag 10 maart begint.

De tekst gaat verder onder het nieuws.

Tijdens de testdagen proberen de Formule 1-teams, zoals eerder vermeld, hun nieuwe auto's voor het eerst uit. Zo wordt er gekeken naar de kwalificatiesnelheid van de bolide, maar ook de race pace en worden er verschillende bandenstrategieën uitgeprobeerd. Voornamelijk zijn de testdagen bedoeld om eventuele problemen nog voor het seizoen te verhelpen. Heel serieus moeten we de testtijden dan ook niet serieus nemen, omdat geen enkele renstal het achterste van de tong laat zien.

F1-wintertests Nieuws