F1-wintertests

De winterse testdagen van de Formule 1 zijn ieder jaar de aftrap van het nieuwe seizoen van de koningsklasse van de autosport. Nadat de teams hun nieuwe auto's hebben gepresenteerd, gaan de wagens niet veel later al de baan op in februari en maart om de eerste ronden van het jaar te rijden.

Formule 1 in 2022 met twee testweken

In 2022 gebeurt dit op het Circuit de Barcelona-Catalunya en het Bahrain International Circuit. De eerste testdagen in Spanje vinden plaats tussen 23 en 25 februari. Vervolgens vinden de laatste testdagen ongeveer een week voor de start van het nieuwe seizoen plaats in Bahrein, tussen 10 en 12 maart om precies te zijn.

Tijdens de testdagen proberen de Formule 1-teams, zoals eerder vermeld, hun nieuwe auto's voor het eerst uit. Zo wordt er gekeken naar de kwalificatiesnelheid van de bolide, maar ook de racepace en worden er verschillende bandenstrategieën uitgeprobeerd. Voornamelijk zijn de testdagen bedoeld om eventuele problemen nog voor het seizoen te verhelpen. Heel serieus moeten we de testtijden dan ook niet serieus nemen, omdat geen enkele renstal het achterste puntje van de tong laat zien.

F1-wintertests Nieuws