F1 wintertests

De wintertests van de Formule 1 vinden in 2021 in Bahrein plaats. Op Bahrain International Circuit zullen de teams voorafgaand aan het 2021-seizoen de eerste meters van het jaar maken om te zien waar ze staan ten opzichte van de concurrentie. De wintertests vinden in 2021 plaats van 12 tot en met 14 maart.

De tekst gaat door onder het nieuws

Doorgaans worden de wintertests voorafgaand aan het Formule 1-seizoen verreden in Barcelona, maar wegens de internationale gevolgen van het coronavirus is het evenement dit jaar verplaatst naar Bahrein, waar twee weken later de seizoenopener van het jaar plaats zal vinden.

Alternatieve wintertests

Daarnaast zijn er enkele aanpassingen gemaakt aan het gebruikelijke wintertests-format. Zo vindt er dit jaar maar één sessie van drie dagen plaats, voorheen werden er tweemaal drie dagen verreden. De wintertests vinden bovendien plaats in het weekend, van vrijdag 12 tot en met zondag 14 maart. Afgelopen jaren werden de tests altijd doordeweeks verreden.

Het gevolg is dat de coureurs slechts anderhalve testdag toegewezen gekregen hebben in een bolide die ze onbekend is. Met name voor de rijders die van team gewisseld zijn na het 2020-seizoen zal het dus van belang zijn om zo veel mogelijk minuten te maken gedurende deze al relatief korte testperiode.

F1 wintertests nieuws