Shovlin is heel duidelijk: 'Geen goede dag voor ons' Formule 1
Formule 1

Shovlin is heel duidelijk: 'Geen goede dag voor ons'

Shovlin is heel duidelijk: 'Geen goede dag voor ons'

Andrew Shovlin, hoofdengineer van Mercedes, is duidelijk over de resultaten die het team behaalde tijdens de Grand Prix van Nederland en vindt deze erg tegenvallen. Dit laatste is vooral omdat de ingenieur ervan overtuigd is dat de snelheid tijdens de race goed was. Een slechte strategische keuze om langer op de slicks te blijven, verpestte uiteindelijk de races van de beide Mercedessen.

'Geen goede dag voor ons', is Shovlin duidelijk over het verloop van de race voor Mercedes. 'We hadden niet verwacht hoe hevig de vroege regenbuien zouden zijn, wat betekende dat beide auto's vanaf het begin alletwee naar achter in het veld terugzakten.' Mercedes had verwacht dat de regenbuien korter zouden duren, waardoor ze beide coureurs op de slicks buiten lieten rondrijden. Uiteindelijk moesten beide Mercedes-coureurs toch naar binnen om naar de regenbanden te wisselen.

'De beslissingen die we daarna namen, waren echter wel goed, en we kregen het voor elkaar om beide auto's terug in goede posities te krijgen, toen de race tijdelijk werd gestopt door de rode vlag', blikt Shovlin verder bij Sky Sports op het verloop van de race voor de Mercedessen. 'Helaas voor Lewis (Hamilton, red.) konden we geen weg voorbij Sainz vinden tijdens de korte stint op de intermediates aan het einde van de race.' Hamilton vocht met Sainz om plek vijf, waar de Spanjaard uiteindelijk mee eindigde. 'George (Russell, red.) kreeg een lekke band, na een gevecht met Norris, dus we gaan hier vandaag weg met maar acht punten. Dit is daarom het minste aantal punten die we dit jaar in een race hebben gescoord. Het is echter wel een opsteker dat onze auto dit weekend goed was', bekijkt Shovlin toch nog van de positieve kant.

Shovlin wil de Grand Prix van Nederland gauw vergeten

'Ook al hadden we in sommige condities wat moeite, de snelheid tijdens de race was goed en we gaan in de juiste richting', sluit Shovlin positief af. 'We zijn erg blij dat we over vijf dagen alweer op een circuit staan, want we willen dit resultaat zo snel mogelijk vergeten.' Volgend weekend staat de Grand Prix van Italië op de planningen, en kan Mercedes zich op het circuit van Monza proberen te revancheren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws