Leclerc ziet moeilijk weekend in mineur eindigen: 'Juiste keuze om er de brui aan te geven' Formule 1
Formule 1

Leclerc ziet moeilijk weekend in mineur eindigen: 'Juiste keuze om er de brui aan te geven'

Leclerc ziet moeilijk weekend in mineur eindigen: 'Juiste keuze om er de brui aan te geven'

Nummer drie voor Charles Leclerc. Nee, we hebben het niet over podia of overwinningen, wel over DNF's dit seizoen. Voor de Monegask is het al de derde keer in 2023 dat hij vervroegd de strijd moet staken. Dit keer was een probleem aan de vloer van zijn wagen de boosdoener. Hoe blikt Leclerc zelf terug op het raceweekend in Nederland?

De openingsronde in Zandvoort zorgde al meteen voor chaos en drama. De coureurs waren de eerste bocht nog niet uit of de regen viel al met bakken uit de hemel in Noord-Holland. Sergio Pérez was de eerste die zijn slicks inruilde voor intermediate-banden en ook Leclerc had hetzelfde idee. Echter, de pitcrew van Ferrari stond niet klaar en dus moest de Monegask even wachten voor hij weer verder kon. Het leek een zoveelste fout van de Italiaanse renstal, maar Leclerc nam zelf de schuld op zich na afloop. 'Toen ik op het einde van ronde 1 de laatste bocht doorkwam, zag ik hoe hard het regende en dus besloot ik om meteen een pitstop te maken. Ik wist dat het laat was, maar op hetzelfde moment dacht ik dat het wel zou lonen. We hadden meer te winnen dan te verliezen op dat moment.'

'Het was een tricky race voor mij', gaf Leclerc toe aan Viaplay. De Monegask had het lastig om progressie te maken en had het niet onder de markt met zijn SF-23, net zoals gisteren tijdens de kwalificatie het geval was. Op zaterdag was het Leclerc zelf die een inschattingsfout maakte en zo Q3 in mineur zag eindigen, vandaag zorgde een contact met een McLaren ervoor dat zijn wagen uiteindelijk niet meer verder kon. 'Nadat Oscar (Piastri, red.) en ik elkaar aantikten, had ik schade aan mijn vloer. Naarmate de race vorderde, werd het probleem erger en dus besloten we terecht om er de brui aan te geven', zei de 25-jarige teleurgesteld.

Slechte timing met Monza voor de deur

Volgend weekend is het zover. De Grand Prix waar alle tifosi al een heel jaar reikhalzend naar uitkijken, staat voor de deur. Op het lange, rechte en snelle circuit van Monza hoopt Ferrari op beterschap na een moeilijk weekend in Zandvoort. De fans van de Scuderia zullen alvast in grote getallen uitrukken om hun nationale helden aan te moedigen en dus kan ook Leclerc niet wachten om weer achter het stuur te kruipen in Noord-Italië. 'Het was niet het weekend waarop we hadden gehoopt, maar ik kijk al uit naar onze thuisrace in Monza', sloot de Monegask af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws