Shovlin zag dominante Hamilton: 'Hoefde alleen maar gat met Verstappen te managen' Formule 1
Formule 1

Shovlin zag dominante Hamilton: 'Hoefde alleen maar gat met Verstappen te managen'

Shovlin zag dominante Hamilton: 'Hoefde alleen maar gat met Verstappen te managen'

Andrew Shovlin is deels tevreden met de Grand Prix van Qatar voor Mercedes. De hoofdingenieur van het Duitse topteam zag Lewis Hamilton winnen en de voorsprong van Max Verstappen in het kampioenschap verkleinen tot acht punten, maar Valtteri Bottas viel uit door opgelopen schade na een lekke band.

Hamiltons overwinning stelt Shovlin in ieder geval tevreden: 'Gemengde gevoelens vandaag, maar Lewis liet zien wat de auto en hij konden bereiken over zaterdag en zondag. Zijn gat in de kwalificatie was werkelijk indrukwekkend en daarna ook in de race... Hij hoefde eigenlijk alleen maar hat gat te managen.' Verstappen kwam nooit binnen vijf seconden achterstand van Hamilton gedurende de race.

Bottas valt uit na klapband

Bottas kreeg een klapband en viel even later uit. Shovlin vertelt in een persbericht over zijn race: 'Valtteri had een zware dag. We dachten dat hij vanaf P5 zou beginnen, wat betekende dat hij aan de schone kant begon, maar we moesten toch vanaf P6 starten. Dat hielp hem niet bij de start een matige eerste twee bochten zorgden ervoor dat hij terugviel naar P11. Vanaf die positie wist hij sterk terug te komen en leek een podium zelfs even mogelijk, maar toen kreeg hij een klapband.'

'Dat kwam zonder enige waarschuwing en ook nog eens op de slechtst mogelijke plek op het circuit', gaat de topman van Mercedes verder. 'Hij moest bijna een hele ronde op drie banden zien te rijden. We konden vervolgens niet meer terugknokken en en zijn auto had ook de nodige schade opgelopen, dus besloten we om hem terug te trekken uit de race.' Ook George Russell en Nicholas Latifi kregen klapbanden. Laatstgenoemde viel net als Bottas uit.

Mercedes en Red Bull gaan laatste twee Grands Prix van 2021 in

Shovlin blikt ten slotte vooruit op de laatste twee races. Het zal erom spannen tussen Mercedes en Red Bull Racing: 'We gaan naar de laatste twee races met een kleine voorsprong in het constructeurskampioenschap en een kleine achterstand in het coureurskampioenschap. Het wordt krap, maar we hebben een auto die capabel is om mee te strijden. We moeten waarschijnlijk beide races winnen, maar we hebben alle reden om te denken dat we onze sterke vorm voort kunnen zetten bij de volgende twee rondes.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws