Silverstone-baas deelt blik op komst Verstappen: 'Daar ben ik absoluut zeker van' Formule 1
Formule 1

Silverstone-baas deelt blik op komst Verstappen: 'Daar ben ik absoluut zeker van'

Silverstone-baas deelt blik op komst Verstappen: 'Daar ben ik absoluut zeker van'

Na het incident tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring in Oostenrijk wordt de regerend wereldkampioen zwartgemaakt in de Britse media. De coureurs vochten om de eerste plaats toen zij in ronde 63 contact maakten, beiden een lekke band opliepen, en Norris uitviel. Vanwege de onvrede die er heerst in Groot Brittannië over het optreden van Verstappen vraagt men zich af hoe de Nederlander tijdens het aankomende Grand Prix-weekend in Silverstone onthaald zal worden.

De CEO van de Britse Grand Prix, Stuart Pringle, heeft in een interview met Sky Sports zijn verwachtingen gedeeld van hoe het Britse publiek op Verstappen zal reageren. In alle commotie rondom het incident tussen Verstappen en Norris werd er in de Britse pers regelmatig verwezen naar de bloedstollende titelstrijd tussen Verstappen en Lewis Hamilton, eveneens Brit, in 2021. Als gevolg daarvan werd Verstappen in de afgelopen jaren onder luid boegeroep ontvangen op het Britse circuit. De vrees is dat het recente incident in Oostenrijk de verhoudingen weer op scherp heeft gezet.

Erkennen van prestaties

Pringle vertelt dat hij geen reden ziet om te denken dat Verstappen niet warm onthaald zal worden in Engeland. 'Ik ben er absoluut zeker van dat het Britse publiek een van de meest eerlijke op de F1-kalender is', vertelt hij. Hij vertrouwt erop dat de Britten hun emoties over het incident in Oostenrijk kunnen scheiden van de raceprestaties van de Nederlander. 'Onze fans zijn in eerste instantie fans van de sport', verzekert hij.

Het is volgens Pringle vanzelfsprekend dat er voorkeuren bestaan onder het publiek. 'Natuurlijk heeft iedereen een favoriet team, maar daarin zijn de fans ook verdeeld. Er zijn veel Red Bull-fans. Tegelijkertijd is Norris ook heel populair en zijn Russell en Hamilton zijn dat ook.' Keiharde rivaliteit tussen fans zal er alleen niet snel ontstaan, denkt de CEO. 'Britse fans weten wat goede prestaties zijn. Laten we eerlijk zijn, toen Verstappen in de laatste twee races voor Oostenrijk won, maakte zijn persoonlijke optreden het verschil. De auto was niet de snelste, maar steeds wanneer het erop aankwam, deed hij wat hij moest doen.' Volgens Pringle valt het niveau dat Verstappen neerzet niet te ontkennen of je nou fan bent of niet. 'In dit land en in de sport hebben mensen dat erkend. Ik maak me dus geen enkele zorgen.'

Stijgende kaartverkoop

De kaartverkoop voor de race in Engeland kwam al eerder in het nieuws tijdens het 2024-seizoen. Zo beschuldigde Pringle Verstappen van de in eerste instantie tegenvallende kaartverkoop. Ook uitte Hamilton zijn onvrede over de ticketprijzen. Een kaartje voor het gehele 4-daagse raceweekend gaat over de toonbank voor 429 pond, eerder was er sprake van prijzen in de 600 pond. Toch lijkt het spektakel tussen Norris en Verstappen op het Spielberg-circuit lijkt nu voor een stijging in de kaartverkoop te hebben gezorgd.

'Zodra het weekend aanbreekt, zullen de kaarten uitverkocht zijn', vertelt Pringle. 'Daar ben ik helemaal zeker van. Dat is wat competitie en een beetje reuring in de sport teweegbrengt. De laatste paar races waren ontzettend spannend en dat heeft de aandacht van mensen echt weer getrokken. Het is het perfecte moment voor deze race', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws