Hill neemt het op voor Norris: 'Moeilijk om te winnen, vooral door Verstappen' Formule 1
Formule 1

Hill neemt het op voor Norris: 'Moeilijk om te winnen, vooral door Verstappen'

Hill neemt het op voor Norris: 'Moeilijk om te winnen, vooral door Verstappen'

In Groot Brittannië werd er met grote schok gereageerd op het incident tussen Max Verstappen en Lando Norris tijdens de Oostenrijkse Grand Prix. In ronde 63 maakten de twee coureurs contact, kregen ze beiden een lekke band en moest Norris zijn race stopzetten. Volgens vele Britten beroofde Verstappen Norris van een overwinning. Al voor het incident in Oostenrijk nam voormalig F1-wereldkampioen Damon Hill het op voor Norris in de James Allen on F1-podcast.

Sinds de Grand Prix van Miami waarin zijn McLaren werd uitgerust met een pakket aan updates is het Norris gelukt om een stuk dichter bij Verstappen te komen. De overwinning in Florida heeft Norris volgens Hill erg goed gedaan. 'Norris wilde zijn critici de mond snoeren. Zij maakten er een punt van dat hij nog geen Grand Prix had gewonnen', zegt Hill. De voormalig F1-coureur geeft aan dat het door sociale media enorm moeilijk is geworden voor coureurs om zich af te schermen van verregaande kritiek. Volgens Hill koos Norris ervoor om te reageren door middel van het behalen van de winst in Florida.

Moeilijk om te winnen

In de races die volgden op Miami werd alleen al gauw weer duidelijk hoe moeilijk het is om Verstappen te verslaan. Hill gelooft niet dat dat aan de vaardigheden van Norris ligt, maar eerder aan de dominantie van Verstappen. 'Het is moeilijk om een Grand Prix te winnen, met name wanneer er iemand als Verstappen is die je tegen wil houden', zegt hij. De voormalige coureur geeft hierbij aan dat Norris niet de enige sporter is die dit overkomt. Ook in andere sporten komt het voor. 'Je mag dan wel de beste tennisspeler van de wereld zijn, zoals Andy Murray, maar helaas heb je Federer of Nadal of Djokovic als rivalen.'

Hill gelooft zonder meer dat Norris, maar ook George Russell, wereldkampioen kunnen worden. 'Ze hebben genoeg talent, maar ze moeten wel de kans krijgen', zegt hij. Hij voegt daaraan toe dat ze coureurs er ook op voorbereid moeten zijn dat zo'n strijd niet makkelijk is. 'Zelfs wanneer je de beste bent vraagt het veel van je.' Daarnaast moet het team ook kunnen voorzien in wat de coureur nodig heeft. 'Ze hebben een goede auto nodig. Je zou kunnen zeggen dat Norris die nu heeft. Ik vind alleen niet dat de McLaren beter is dan de Red Bull. Ik denk dat hij even goed is. Norris heeft nog iets meer nodig van de auto', sluit Hill af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws