Staan de coureurs voor de ultieme nachtmerrie? 'Blij dat ik in het commentaarhokje zit' Formule 1
Formule 1

Staan de coureurs voor de ultieme nachtmerrie? 'Blij dat ik in het commentaarhokje zit'

Staan de coureurs voor de ultieme nachtmerrie? 'Blij dat ik in het commentaarhokje zit'

Nu de Grand Prix van Emilia Romagna is afgelast vanwege de wateroverlast in Noord-Italië, is het voor Formule 1-volgers uitkijken naar het volgende evenement: Monaco. De stratenrace in het prinsendom is elk jaar al bijzonder uitdagend voor de coureurs, maar met opnieuw kans op regen kan dat nog een stukje extremer worden. Voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer heeft geen goede herinneringen overgehouden aan zijn regenrace in Monaco.

Een race kan het zelfs nauwelijks genoemd worden, want Palmer deed in 2016 niet lang mee aan de Grand Prix van Monaco: 'Ik crashte meteen aan het begin van de race, omdat mijn banden niet op temperatuur waren', herinnert de Brit zich in een voorbeschouwing van Formula 1 op de race. Palmer, die in 2016 en 2017 coureur was voor Renault, pakte in Singapore met een zesde plek zelfs nog het beste resultaat uit zijn Formule 1-carrière in natte omstandigheden in 2017. Een jaar eerder ging het voor de 32-jarige Palmer zelfs op het rechte stuk fout, toen hij spinde over een van de vele zebrapaden.

Dit jaar staan de coureurs voor een zo mogelijk nog grotere uitdaging, aangezien de bandenwarmers niet meer gebruikt mogen worden bij de Pirelli-regenbanden. Monaco is sowieso al bij uitstek een circuit waar het heel erg lastig is om de banden op temperatuur te krijgen, laat staan regenbanden. 'Het is altijd heel uitdagend om temperatuur in intermediates of regenbanden te krijgen, en in Monaco vond ik het compleet onmogelijk', vindt Palmer.

'Ik wens de coureurs veel succes!'

De analist is dan ook blij dat hij niet meer in de cockpit hoeft plaats te nemen. 'Het is serieus een nachtmerrie om in natte omstandigheden in Monaco te rijden. Als het dit weekend gaat regenen, en er zijn geen bandenwarmers? Ik wens de coureurs veel succes, dat is alles dat ik kan zeggen! Als het in Monaco begint te regenen, ben ik blij dat ik in het commentaarhokje zit, of op de bank zit, als toeschouwer', aldus de coureur, die nu actief is als commentator voor F1TV. Regen in Monaco heeft dan ook al regelmatig chaos opgeleverd. Zo liep Daniel Ricciardo de overwinning in 2016 mis na een dramatische pitstop in wisselende omstandigheden, en kwamen er in 1996 slechts drie coureurs over de finishstreep. Voor degenen die dit weekend toch nog graag een race zien, is vanavond om 18.00 de eveneens nat verlopen Grand Prix van 2008 te volgen via YouTube.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws