Steiner baalt van budgetcap: 'Topteams klappen nog snel al hun geld er tegenaan' Formule 1
Formule 1

Steiner baalt van budgetcap: 'Topteams klappen nog snel al hun geld er tegenaan'

Steiner baalt van budgetcap: 'Topteams klappen nog snel al hun geld er tegenaan'

Voor 2021 heeft de FIA een pak regels aangekondigd om het veld dichter bij elkaar te brengen, en de kosten van het duurste spelletje ter wereld omlaag te krijgen. Dat idee is goed, maar de kritiek is alsnog niet van de lucht. Haas-teambaas Guenther Steiner is één van hun: hij heeft er flink de pest in dat het effect van de zogeheten budgetcap op korte termijn meer schade dan goeds doet.

'De topteams gaan in totaal twee jaren van ons allemaal weglopen. Maar ik maak me er geen zorgen over omdat je er toch niets aan kunt doen. Het is wat het is.' De regels zijn nog vrij recent officieel gelanceerd, maar het idee van kostenbeperking hing al veel langer in de lucht. Zelfs in de tijden van Bernie Ecclestone waren er twijfels over de toekomstbestendigheid van de sport, al zijn dit nu de eerste concrete stappen.

'We zitten in december, wat kan je er aan doen? Zelfs als je nu 20 miljoen euro krijgt, is het moeilijk om iets te doen. Wie ga jij vinden om een jaar voor je te werken, voordat je diegene weer moet laten gaan?', zegt hij tegen RaceFans. De topteams zijn inderdaad sterker, maar in de Formule 1 geldt eigenlijk altijd de wet van de remmende voorsprong, zelfs al zijn de budgetten groter en het personeel diverser.

Voor Steiner is het een kwestie van enkele jaren overleven en de kruimels oppikken. 'Niemand is hierdoor verrast. Op een gegeven moment moet je gewoon deze stap zetten. Je kan er domweg niet om heen. Zet je erover heen en kijk dan verder. De verwachting is dat de kleine teams meer ruimte gaan vinden om aan te haken, en de onbeperkte uitprobeerzucht van de topteams beperken. (Foto: Haas F1 Team)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws