Steiner vindt 200 miljoen dollar inschrijfgeld voor nieuwkomers niet voldoende Formule 1
Formule 1

Steiner vindt 200 miljoen dollar inschrijfgeld voor nieuwkomers niet voldoende

Steiner vindt 200 miljoen dollar inschrijfgeld voor nieuwkomers niet voldoende

Günther Steiner is van mening dat 200 miljoen dollar (190 miljoen euro, red.) inschrijfgeld voor nieuwe Formule 1-teams niet voldoende is. Momenteel moeten nieuwkomers al een flinke som betalen om toegang te krijgen tot de paddock, maar volgens de Haas-teambaas kan dit bedrag omhoog. Bij Motorsport.com deelt hij zijn visie, die deels berust op de toenemende waarde van de huidige deelnemers in de koningsklasse.

'Dat bedrag is een paar jaar geleden bepaald, toen de waarde van de Formule 1 nog anders was', stelt de Italiaan in gesprek met het Nederlandse autosportmedium. 'Ik denk dat we moeten kijken of dat bedrag bijgesteld moet worden, aangezien de marktwaarde (van teams, red.) tegenwoordig veel hoger ligt.' Dat is de primaire reden dat Steiner vindt dat het hoge bedrag dat nu vaststaat niet meer voldoet aan de eisen.

Wel stelt hij dat het een lastig verhaal wordt. De sport is inmiddels in waarde toegenomen, wat een aanpassing van het bedrag logisch maakt, maar de teams hebben in 2020 wel hun handtekening onder een contract gezet waarin de huidige inschrijfeisen vastgesteld zijn. Het is nog maar de vraag in hoeverre zo'n contract twee jaar na dato al opengebroken kan worden. Wel weet Steiner dat het met de mate waarin de F1-teams momenteel groeien een kwestie van tijd is voordat het bedrag bijgesteld wordt.

Steiner hoeft geen elfde team

De Haas-teambaas geeft daarnaast aan niet wild te zijn van een elfde team in de sport. Eerder gaven Mercedes en Red Bull Racing ook al aan om te twijfelen, omdat het prijzengeld jaarlijks namelijk over elf teams verdeeld wordt wanneer er een nieuwe renstal bij komt. 'We hebben momenteel tien stabiele teams. Waarom zouden we iets veranderen als het zo prima werkt?', vraagt Steiner zich hardop af. De situatie zoals deze momenteel is, is volgens Steiner goed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws