Rosberg: 'Schumacher kan geen teambaas gebruiken die de critici opzweept' Formule 1
Formule 1

Rosberg: 'Schumacher kan geen teambaas gebruiken die de critici opzweept'

Rosberg: 'Schumacher kan geen teambaas gebruiken die de critici opzweept'

Nico Rosberg denkt dat de zware kritiek die Mick Schumacher te verduren gekregen heeft een onderdeel van de F1 is. De Haas-coureur ligt onder een vergrootglas gedurende het 2022-seizoen en ook teambaas Günther Steiner gaf aan niet tevreden te zijn met de resultaten van zijn jonge rijder. Rosberg denkt dat aan die kritiek niet te ontkomen is, maar begrijpt niet waarom juist teambaas Günther Steiner de kritiek aanvoert.

'Het was de eerste keer dat het voor hem wat ongemakkelijker werd qua media', laat Rosberg weten nadat ook rondom het Grand Prix-weekend van Canada het jaar van de jonge Schumacher onder de loep genomen werd. 'Vorig jaar was het allemaal rustig en kon hij zijn gangetje gaan. Helaas gaat het niet altijd zo soepel in topsport', voegt de enkelvoudig wereldkampioen daaraan toe bij RTL.

'Hij moet zich focussen, suggesties voor verbeteringen accepteren en doen wat hij kan: racen. Tijd is in de Formule 1 beperkt goed en Mick heeft één momentje van succes nodig en men is alles vergeten. Hij moet daar echter wel naartoe werken', zo adviseert hij zijn jongere landgenoot. Had Schumacher zijn eerste punten binnengesleept in Canada dan had hij de critici meteen de mond gesnoerd, meent de voormalige Mercedes-rijder.

Kritiek vanuit Haas

Schumachers matige seizoen, met grote crashes in Saoedi-Arabië en Monaco, wordt regelmatig aangehaald in de media, maar ook binnen Haas is men niet tevreden. Steiner heeft dit recentelijk gesuggereerd, al meldde hij zelf later dat hij vond dat deze verhaallijn vooral door de media gefabriceerd is. 'Het is moeilijk, want je team is je familie. Als zij je in het openbaar bekritiseren, is dat niet de beste manier om met een jonge coureur om te gaan', stelt Rosberg.

'Het is al uitdagend genoeg voor hem om zijn zelfvertrouwen weer te herpakken in zo'n situatie. Dan kan je geen teambaas gebruiken die de critici opzweept', concludeert hij. De kritiek van de Haas-leider helpt in de vormdip van Schumacher jr. zeker niet mee, al vindt de Italiaanse teambaas zelf dat zijn woorden verdraaid worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws