Steiner zeer tevreden over Liberty Media: 'Ze begrijpen de entertaintmentwaarde' Formule 1
Formule 1

Steiner zeer tevreden over Liberty Media: 'Ze begrijpen de entertaintmentwaarde'

Steiner zeer tevreden over Liberty Media: 'Ze begrijpen de entertaintmentwaarde'

Günther Steiner is tevreden met Liberty Media en de manier waarop zij de motorsport van entertainment voorzien. Volgens de Haas-teambaas is de koningsklasse nu een stuk leuker om naar te kijken en begrijpt hij ook waarom de sport in het verleden minder populair was in de Verenigde Staten dan het tegenwoordig is. 'De Amerikaanse fans willen constant entertainment, Liberty Media begrijpt wat het publiek wil', vertelt Steiner tegenover RaceFans.net.

Steiner vindt het een goed initiatief van Liberty Media om het niveau van entertainment te verhogen. Dit zal vooral zo zijn bij de raceweekenden in de Verenigde Staten. Door er een groot evenement van te maken, zouden er meer fans naar de Grands Prix komen en daardoor zal dan ook de populariteit van de sport blijven groeien.

Steiner: 'Amerikaanse fans hebben veel entertainment nodig, alleen racen is te saai'

'Zeker in vergelijking met een aantal jaar terug is het entertainment bij de Formule 1 een stuk beter', stelt Steiner. 'Vroeger was het allemaal erg traditioneel, vooral het raceweekend. We reizen af naar een plek, er wordt gereden, we reizen weer af naar de volgende plek, daar wordt ook weer gereden. Verder gebeurde er niets.'

Volgens Steiner is dat grotendeels waarom de koningsklasse niet aansloeg in de Verenigde Staten. 'Er werd puur gekeken naar het racen, dus alleen een echte motorsportfan keek daarnaar', legt de Italiaan uit. 'Ik heb een tijdje in de Verenigde Staten gewoond en dan pas leer je begrijpen dat mensen hier constant entertainment nodig hebben. Liberty Media begrijpt dat ook. Alleen racen is niet genoeg voor de fans hier, er moet van alles omheen gebeuren. Ik denk dat ze dat nu goed aan het doen zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws