Hill: 'Verstappen heeft laten zien dat hij echt ver boven Pérez en de rest van het veld staat' Formule 1
Formule 1

Hill: 'Verstappen heeft laten zien dat hij echt ver boven Pérez en de rest van het veld staat'

Hill: 'Verstappen heeft laten zien dat hij echt ver boven Pérez en de rest van het veld staat'

Damon Hill was afgelopen weekend zwaar onder de indruk van de prestatie van Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing wist teamgenoot Sergio Pérez te verslaan ondanks dat de Nederlander vanaf P9 moest beginnen. Hill denkt dat Pérez slecht met zijn kans is omgegaan tijdens het Grand Prix-weekend in Miami, aangezien de man uit Guadalajara de eerste plek in het kampioenschap had kunnen overnemen.

Verstappen wist na een moeilijk weekend in Azerbeidzjan zijn stempel weer te drukken tijdens de Grand Prix van Miami. De coureur van Red Bull pakte de zege vanaf de negende plek. Hill zag dat Verstappen het gehele weekend in een uitstekende vorm verkeerde. 'Ik bewonder de prestatie van Max', zegt de enkelvoudig wereldkampioen bij de F1 Nation-podcast. 'Je kon gedurende de race zien dat hij alles uit de auto haalde wat erin zat. Het was jammer dat hij door zijn eerste run in Q3 niet de poleposition pakte.'

Tegelijkertijd had Hill meer verwacht van Pérez, die de race aan mocht vangen vanaf poleposition. 'Met de kans die Pérez geboden kreeg en dat hij niet heeft weten te winnen, laat zien dat Verstappen echt ver boven Sergio en de rest van het veld staat.' Toch is Hill van mening dat Pérez zijn teamgenoot nog steeds flink onder druk kan zetten. 'Je hebt kunnen zien in Bakoe dat Checo oprecht beter was dan Verstappen. Max had het echt moeilijk daar. In Miami had hij zijn vorm weer teruggevonden.'

'Als zij achter Verstappen stonden, hadden we gedacht dat alles nog mogelijk was'

Natalie Pinkham is het eens met het oordeel van Hill en zelf ziet ze dat Verstappen nu waarschijnlijk de titel zal gaan pakken. Daar heeft de presentatrice wel een specifieke reden voor. 'Als het Charles (Leclerc, red.) of Lewis (Hamilton, red.) waren die maar veertien punten achter Verstappen stonden, dan hadden we gezegd: alles is nog mogelijk. Omdat het gaat over een strijd tussen teamgenoten, is dat we denken dat Verstappen de nummer één zal zijn en er met het kampioenschap vandoor zal gaan', aldus Pinkham.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws