Stroll biedt excuses aan voor wangedrag in Qatar en ontloopt straf Formule 1
Formule 1

Stroll biedt excuses aan voor wangedrag in Qatar en ontloopt straf

Stroll biedt excuses aan voor wangedrag in Qatar en ontloopt straf

Lance Stroll heeft van de FIA een waarschuwing gekregen voor het wegduwen van zijn fysio tijdens het Grand Prix-weekend in Qatar. De Aston Martin-coureur heeft namelijk bij het autosportorgaan formeel zijn excuses voor het incident aangeboden en daardoor vindt de FIA het niet nodig om de 24-jarige Canadees alsnog te straffen.

Stroll is bezig aan een tegenvallend seizoen bij Aston Martin. De afgelopen races slaagt de Canadees er zelden in om uit Q1 te komen en ook op het Lusail International Circuit lukte dit hem op de vrijdag weer niet. De Aston Martin-coureur stapte zwaar gefrustreerd uit de AMR23 en hij wilde de pitbox direct verlaten. Hij duwde vervolgens zijn fysio en deze actie kwam hem op flink wat kritiek te staan.

De FIA maakte afgelopen woensdag al bekend een onderzoek naar het incident te zullen starten. In een verklaring liet de autosportfederatie weten in gesprek te zijn met Stroll over meerdere incidenten, die mogelijk in strijd waren met de regels, het beleid en de procedures van de FIA tijdens het raceweekend in Qatar.

Stroll biedt excuses aan en krijgt waarschuwing

Volgens de FIA heeft Stroll echter zijn excuses aangeboden en daarmee is de zaak voor de FIA gesloten. 'We kunnen bevestigen dat de FIA Compliance Officer van Lance Stroll excuses heeft ontvangen voor zijn acties tijdens de 2023 FIA Formule 1 Grand Prix van Qatar', valt in een verklaring van de autosportfederatie te lezen. 'De Compliance Officer heeft de verontschuldiging ontvangen en heeft vervolgens een schriftelijke waarschuwing uitgedeeld, waarbij hij Lance herinnert aan zijn verantwoordelijkheden die gebonden zijn aan de FIA Code of Ethics. De FIA hanteert een zerotolerancebeleid tegen wangedrag en veroordeelt alle acties die iets te maken hebben met fysieke intimidatie.'

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws