Stroll verbaal neergesabeld na amateuristische actie: 'Fuck die gast!' Formule 1
Formule 1

Stroll verbaal neergesabeld na amateuristische actie: 'Fuck die gast!'

Stroll verbaal neergesabeld na amateuristische actie: 'Fuck die gast!'

Visa Cash App RB was al niet aan een overtuigend weekend bezig, maar zowel Daniel Ricciardo als Yuki Tsunoda werden tijdens de eerste Safety Car-herstart uit de race gewerkt. Kevin Magnussen en Lance Stroll werden bestraft, maar daar kochten de RB-coureurs weinig voor. Vooral Ricciardo was boos, aangezien Stroll hém juist de schuld probeerde te geven.

Ricciardo was bezig aan een prima weekend, met een twaalfde startplek, en reed tijdens de Safety Car op de negende plek. Die positie had hij weliswaar te danken aan het feit dat hij na een vroege pitstop op oude mediums reed, waar de meeste andere coureurs wel op pad waren gestuurd met nieuw Pirelli-rubber. Bij de herstart werd de 34-jarige coureur getorpedeerd door Stroll, die achter hem reed.

'De werkelijkheid is dat we bij herstarts niet kunnen voorspellen wat de leiders zullen doen', vertelt Ricciardo bij Viaplay. 'Het gevolg is dus dat je scherp moet zijn, en je bewust moet zijn van wat er gebeurt, want misschien gaat de leider in bocht 14 op het gas, en misschien in bocht 15, maar je kan niet zomaar aannemen dat hij het veld weer op snelheid brengt in bocht 14, of waar dan ook. Ik zag dat iedereen begon te remmen voor bocht 14, de hairpin. Het veld kwam bij elkaar, dus ik remde, en terwijl ik remde en Oscar (Piastri, red.) naderde, voelde ik Lance (Stroll, red.) zelfs onder mijn auto', zo omschrijft Ricciardo het moment.

Stroll is zich van geen kwaad bewust

Ricciardo vervolgt: 'Ik hoorde net dat hij mij er blijkbaar de schuld voor gaf. Als dat echt klopt... Ik begon net te kalmeren, maar daar word ik echt pissig van', vertelt de coureur. 'Ik heb zijn onboardbeelden gezien, en zodra we beginnen te remmen, kijkt hij naar de bocht. Toen hij dichter bij mij kwam, kan je zien dat hij niet eens op mij gefocust is. Bij een herstart moet je je op de auto voor je richten. Je kunt niet eens inhalen, dus het is zinloos om drie auto's voor je te kijken. Mijn race werd door hem om zeep geholpen. Ik ben nu heel gefrustreerd. Het weekend was wel goed, maar helaas vertrekken we met lege handen.'

Bij Motorsport.com hield Ricciardo zich minder in: 'Ik doe mijn uiterste best om niet te zeggen wat ik wil zeggen, maar: fuck die gast', aldus de Australiër, die vooral boos was over de opmerkingen van Stroll. 'Deze idioot remde opeens', analyseerde de Canadees. Ricciardo's bloed begon na die opmerking te koken. 'Blijkbaar ben ik een idioot, en was het mijn fout.' Waar de toekomst van Ricciardo onder druk staat, heeft Stroll de zekerheid dat zijn vader de rekening voor de schade wel weer betaalt.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws