Marko somt kwaliteiten van 'grootheid' Verstappen op: 'Vergeet niet dat hij nog 27 moet worden' Formule 1
Formule 1

Marko somt kwaliteiten van 'grootheid' Verstappen op: 'Vergeet niet dat hij nog 27 moet worden'

Marko somt kwaliteiten van 'grootheid' Verstappen op: 'Vergeet niet dat hij nog 27 moet worden'

Helmut Marko beseft dat het nog even duurt voor het moment zal aanbreken, maar de teamadviseur van Red Bull Racing lijkt de champagne alvast koud te zetten. Max Verstappen won alweer zijn 58e Grand Prix, en pakte dit seizoen alle polepositions, en won in alle races waar hij het einde wist te halen, inclusief de sprintrace in Shanghai.

Verstappen kwam geen moment in de problemen in China, terwijl Marko bij de Duitse tak van Sky Sports F1 uitlegt dat er genoeg uitdagingen waren. 'Het was een heel erg turbulente race en de Safety Cars husselden het resultaat ook een beetje door elkaar', zo wijst Marko vermoedelijk naar het feit dat Sergio Pérez de tweede plek misliep. 'Twee ronden voor het einde van de race wankelden we nog een beetje toen Max over een stukje carbon reed. Gelukkig ging alles goed, en was het weer een overtuigende overwinning van Max.'

Beide coureurs van Red Bull mochten weer een beker ophalen, in opnieuw een topseizoen van het team. 'De prestatie van het team was ook goed, en ik vond dat Pérez ongelukkig was met de timing van de eerste Safety Car.' Op dat moment maakten Charles Leclerc en Lando Norris zich net klaar voor hun eerste en enige pitstop. 'Ik denk dat Pérez zonder de Safety Car-periodes nog tweede had kunnen eindigen', vermoedt de 80-jarige.

Marko merkte ook op dat het qua strategie alle kanten opging, al kozen de Red Bull Racing-coureurs allebei voor een tweestopper, waarbij ze tweemaal in dezelfde ronde stopten. 'Tweestoppers, driestoppers, éénstoppers, het kon allemaal', lacht Marko. 'Toch zaten we met Max aan de veilige kant.' Verstappen gaf zelf ook al aan dat hij het qua bandenmanagement prima voor elkaar had.

Grootheid Verstappen

Marko is in zijn nopjes met zijn eerste coureur. 'We hebben een uitstekend pakket, en Max rijdt foutloos, heeft veel zelfvertrouwen, en hij weet het overzicht volledig te behouden tijdens de race', somt Marko op. 'Hij houdt de banden ook sterk onder controle, dus ik denk dat we weer aan de wereldtitel kunnen gaan denken. Ik denk dat Max bij de absolute grootheden hoort, en vergeet niet dat hij later dit seizoen ook nog 27 moet worden.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws