Leclerc werd negatief verrast: 'Toen waren we een halve seconde langzamer' Formule 1
Formule 1

Leclerc werd negatief verrast: 'Toen waren we een halve seconde langzamer'

Leclerc werd negatief verrast: 'Toen waren we een halve seconde langzamer'

Voor het eerst in 2024 wist Ferrari met beide coureurs het podium niet te halen. Voor Charles Leclerc was het een persoonlijke opsteker dat hij voor het eerst dit seizoen wel teamgenoot Carlos Sainz in een Grand Prix wist te verslaan, maar de Monegask haalde weinig troost uit dat feit na een vierde plek.

Na een teleurstellende kwalificatie was Leclerc juist nog vol zelfvertrouwen over zijn racesnelheid, en rekende hij erop dat hij wel op kon stomen naar een podiumplek. Die bleek uiteindelijk buiten bereik te zijn. 'Ik denk niet dat er meer haalbaar was', laat Leclerc voor de camera van Viaplay weten. 'We begonnen als zesde aan de race, en eindigden als vierde, en ik denk niet dat ik hoger had kunnen eindigen.'

De positieve verrassing in de race was duidelijk Lando Norris, die zelf Sergio Pérez op afstand wist te houden. 'Op de mediumbanden verwachtte ik nog dat ik het podium kon halen, maar zodra we met de harde banden reden, was McLaren te sterk', baalt de 26-jarige. Leclerc kreeg met zijn éénstopper zelfs nog de derde plek in handen via de Safety Cars, maar kon Pérez niet achter zich houden, iets wat Norris wél lukte. 'Oscar (Piastri, red.) had schade aan de vloer, dus hij had het wat lastiger, maar Lando (Norris, red.) was heel erg sterk, net als de beide Red Bulls, dus ik denk niet dat we meer konden doen.'

Veel vraagtekens

Ferrari was tot nu toe duidelijk het tweede team in 2024, maar dat was in China niet het geval. 'Dit was verrassend, vooral op die harde banden, want op de mediums vond ik dat we nog wel sterker waren. Ik had een beetje een chaotische eerste stint met alle auto's om me heen, en ik moest veel pushen. Zodra ik naar de harde banden wisselde, waren we een halve seconde langzamer, dus we moeten begrijpen waar dat door kwam.' Dankzij de schade bij Piastri pakten zowel Ferrari als McLaren uiteindelijk 22 punten, en zo bleef het gat naar McLaren gelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws