Supercomputer voorspelt vierde wereldtitel voor Verstappen, Hamilton niet grootste uitdager Formule 1
Formule 1

Supercomputer voorspelt vierde wereldtitel voor Verstappen, Hamilton niet grootste uitdager

Supercomputer voorspelt vierde wereldtitel voor Verstappen, Hamilton niet grootste uitdager

Max Verstappen zal in 2024 voor de vierde keer op rij wereldkampioen worden in de Formule 1, zo voorspelt een supercomputer van OLBG (OnLine Betting Guide, red.). Volgens de supercomputer zal de grootste concurrent van de Red Bull Racing-coureur uit Groot-Brittannië komen, al verwacht de computer dat er van een spannende strijd om de wereldtitel echter weinig sprake zal zijn.

Dat de supercomputer een vierde titel voor Verstappen voorspelt, mag geen verrassing zijn. De voorspelling is immers gebaseerd op een analyse van de cijfers, recente resultaten en eerdere F1-trends. Na zijn dominante 2023-seizoen, waarin hij maar liefst negentien keer als eerste over de finish kwam en enkel voor zijn teamgenoot Sergio Pérez (2) en Carlos Sainz (1) wat kruimels overliet, geeft de supercomputer Verstappen een kans van 65 procent om zijn titel in 2024 opnieuw te prolongeren.

Wie wordt de grootste uitdager?

Volgens de supercomputer komt de belangrijkste concurrent van Verstappen uit Groot-Brittannië. Het is echter niet zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, van wie de computer hoge verwachtingen heeft, maar Lando Norris. De jonge Brit was in de tweede helft van 2023 regelmatig de belangrijkste uitdager van Verstappen, maar tot een zege leidde het vooralsnog niet. De kans op een eerste wereldtitel van de McLaren-coureur is overigens niet bijzonder groot, want de supercomputer dicht de Brit slechts een kans van tien procent toe.

Met een kans van zes procent staat Hamilton nog wel op de derde plek in het lijstje, maar de Mercedes-coureur wordt op de voet gevolgd door Charles Leclerc, Oscar Piastri en teamgenoot George Russell, die elk een kans van vier procent hebben om dit jaar de titel te winnen. Pérez krijgt, ondanks het feit dat hij de tweede bolide van Red Bull bestuurt, slechts een kans van drie procent toebedeeld. Fernando Alonso, die zijn eerste jaar als Aston Martin-coureur als vierde afsloot, hoeft volgens de supercomputer met een kans van twee procent ook niet op een derde wereldtitel te rekenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws