Red Bull moet het vanaf 2026 zonder Honda doen: 'Er is geen plan B' Formule 1
Formule 1

Red Bull moet het vanaf 2026 zonder Honda doen: 'Er is geen plan B'

Red Bull moet het vanaf 2026 zonder Honda doen: 'Er is geen plan B'

In het Formule 1-circus kijkt men reikhalzend uit naar de veranderingen die zich aandienen voor Red Bull Racing vanaf het seizoen 2026. Helmut Marko, de befaamde adviseur van het team, heeft onlangs in een interview met OE24 enkele uitspraken gedaan over de overstap naar de eigen motoren, die momenteel in de coulissen worden ontwikkeld in samenwerking met Ford.

De beslissing om een eigen motorendivisie op te richten kwam voort uit de terugtrekking van Honda uit de sport. 'Er is geen plan B. Het moet werken. Vanaf 2026 racen wij met onze eigen motor', verklaart Marko stellig. Als een van de architecten achter de Honda-deal, benadrukt hij zijn betrokkenheid bij het streven naar de best mogelijke prestaties tot aan 2026. 'Tot op heden heeft die samenwerking goed gewerkt. De deal met Honda was mijn deal, dus ik zal me daar ook mee blijven bemoeien.'

Honda naar Aston Martin

Honda had oorspronkelijk plannen om zich terug te trekken als motorleverancier in de autosport, maar heeft uiteindelijk besloten om actief te blijven in de Formule 1 als motorleverancier. Niettemin zal deze voortzetting van hun betrokkenheid niet langer gepaard gaan met een samenwerking met Red Bull, maar met Aston Martin. Opmerkelijk is Marko's beslissing om niet meer naar Japan te reizen, ondanks de historische banden met Honda. 'Nee, alles is zo georganiseerd dat ik daar niet langer op bezoek hoef te gaan. 24 races zijn meer dan genoeg, en een van die Grands Prix vindt natuurlijk in Japan plaats.'

Nooit meer zo dominant als in 2023? 

Terwijl de Formule 1-wereld uitkijkt naar de prestaties van de nieuwe motoren, deelde Marko mee dat het nog even zal duren voordat ze resultaten zullen opleveren. 'Het duurt nog lang voordat we de nieuwe motor competitief in zullen zetten. Alles verloopt echter volgens plan, en de performance-curve ziet er goed uit', sprak hij vol vertrouwen. De Red Bull-adviseur kijkt ook terug op het seizoen van 2023, waarin Red Bull een enorme dominantie toonde. 'Een seizoen zoals in 2023 zullen we nooit meer meemaken. We moeten ervan uitgaan dat onze concurrenten beter voorbereid 2024 in zullen gaan', vertelt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws