Susie Wolff laat het er niet bij zitten en onderneemt juridische stappen tegen de FIA Formule 1
Formule 1

Susie Wolff laat het er niet bij zitten en onderneemt juridische stappen tegen de FIA

Susie Wolff laat het er niet bij zitten en onderneemt juridische stappen tegen de FIA

Susie Wolff heeft op de woensdagavond voorafgaand aan de Grand Prix van Australië via de sociale media bekendgemaakt dat ze een strafrechtelijke klacht heeft ingediend tegen de FIA vanwege de beschuldigingen, die het autosportorgaan vorig jaar december aan haar adres deed. De directeur van de F1 Academy laakt de handelswijze van de FIA en het gebrek aan transparantie.

Vorig jaar maakte de FIA enkele weken na de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi bekend een onderzoek te zijn gestart naar Mercedes-teambaas Toto Wolff en zijn vrouw Susie Wolff vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Er zouden door meerdere personen zorgen zijn geuit over tot welke vertrouwelijke informatie het koppel toegang zou hebben. De Mercedes-teambaas zou bij vertrouwelijke informatie over activiteiten van de FOM kunnen komen, terwijl zijn vrouw Susie daarentegen kennis zou hebben van alle vertrouwelijke teambaas-discussies, die van belang kunnen zijn voor het FOM.

Hoewel de FIA een dag later aankondigde dat er geen verder onderzoek naar het echtpaar zou worden gedaan, was het kwaad al geschied. Susie Wolff haalde destijds al fel uit naar de FIA. 'Ik voel me diep beledigd, maar ik ben helaas niet verbaasd over de openbare beschuldigingen die zijn geuit. Het is ontmoedigend dat mijn integriteit op zo'n manier in twijfel wordt getrokken, vooral wanneer het lijkt voort te komen uit intimiderend en misogyn gedrag, en gericht is op mijn huwelijkse staat in plaats van mijn capaciteiten', sprak de voormalig autocoureur vlak na de beschuldigingen aan haar adres.

Wolff laat het er niet bij zitten

Sinds de FIA te kennen gaf het onderzoek naar de familie Wolff te laten varen, is er nog weinig over het voorval gesproken. Maar dat betekent echter niet dat daarmee de kous ook af was voor de directeur van de F1 Academy. Op haar X-pagina heeft Wolff woensdagavond namelijk wereldkundig gemaakt dat ze het er niet bij laat zitten. 'Ik kan bevestigen dat ik op 4 maart persoonlijk een strafrechtelijke klacht heb ingediend bij de Franse rechtbank in verband met de verklaringen die de FIA afgelopen december over mij heeft afgelegd', begint ze haar bericht.

'Er is nog steeds geen transparantie of verantwoording over het gedrag van de FIA en haar personeel in deze zaak', vervolgt Wolff. 'Ik vind het belangrijker dan ooit om op te staan, ongepast gedrag aan de kaak te stellen en ervoor te zorgen dat mensen ter verantwoording worden geroepen. Hoewel sommigen misschien denken dat zwijgen hen vrijwaart van verantwoordelijkheid, is dat niet zo', haalt Wolff nogmaals uit naar de FIA.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws