Voormalig wereldkampioen deelt mening Verstappen over Drive to Survive: 'Onrealistisch' Formule 1
Formule 1

Voormalig wereldkampioen deelt mening Verstappen over Drive to Survive: 'Onrealistisch'

Voormalig wereldkampioen deelt mening Verstappen over Drive to Survive: 'Onrealistisch'

Niet alleen Max Verstappen is geen groot fan van de Netflix-serie Drive to Survive, ook voormalig wereldkampioen Sebastian Vettel vindt de serie geen realistisch beeld van de wereld van de Formule 1 geven. De Duitser, die na het 2022-seizoen met F1-pensioen ging, begrijpt de keuzes die de makers hebben gemaakt overigens wel.

Het is inmiddels vaste prik dat voorafgaand aan het nieuwe Formule 1-jaar een nieuw seizoen van Drive to Survive op Netflix verschijnt. De kijkers kunnen dan nog een keer genieten van de belangrijkste gebeurtenissen van het voorbije seizoen. Echter is niet iedereen te spreken over de serie. Onder meer regerend wereldkampioen Verstappen heeft zich al meermaals negatief uitgelaten over het project van de streamingdienst.

In aanloop naar het Australische raceweekend maakte de 26-jarige Nederlander nogmaals duidelijk waarom hij de show niks vindt. 'Je ziet maar weinig van wie ik ben in Drive to Survive', zei Verstappen in het Australische programma The Project, waar hij te gast was. 'Het is maar een interview, ik zit gewoon op een stoel in een donkere kamer, dat haat ik echt. De vragen gaan altijd over F1-gerelateerde zaken, waar ik niet graag over praat', voegde hij nog toe.

Vettel vindt Drive to Survive 'een beetje raar'

Ook Vettel werd in de Neue Zürcher Zeitung naar zijn mening over Drive to Survive gevraagd. De Duitser onthult dat hij vooralsnog niet verder is gekomen dan de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. De voormalig Red Bull-coureur lijkt ook niet bepaald een liefhebber van de serie te zijn. 'Ik vond het een beetje raar omdat het zo onrealistisch was', legt de viervoudig wereldkampioen uit.

'Maar natuurlijk begrijp ik dat het veel aandacht en een nieuw publiek voor de autosport heeft opgeleverd', probeert Vettel het vervolgens ook de kant van de makers te bekijken. 'Dat red je niet met een urenlange uitleg over het afstellen van een demper. Met Netflix hebben kijkers het gevoel dat ze meer leren, ook omdat er meer drama is', zegt Vettel, die zelf de meerwaarde van de show niet echt ziet. 'Als ik de behoefte voel om meer te weten te komen over de huidige Formule 1, dan grijp ik niet naar de afstandsbediening, maar naar mijn telefoon', aldus Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws