Szafnauer vergelijkt Aston Martin met Force India in 2014: 'Precies hetzelfde team' Formule 1
Formule 1

Szafnauer vergelijkt Aston Martin met Force India in 2014: 'Precies hetzelfde team'

Szafnauer vergelijkt Aston Martin met Force India in 2014: 'Precies hetzelfde team'

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer vergelijkt de prestaties van het sterke Aston Martin-team met Force India in 2014. Autosport.com meldt zelfs dat Szafnauer het team 'exact hetzelfde' noemt. Hij ziet namelijk gelijkenissen in de startpositie van het seizoen en het behalen van een podiumplek.

Aston Martin liet al sinds de testdagen zien dat het tempo er goed inzit voor het komende seizoen. Daarnaast bleek uit de openingsrace in Bahrein dat het niet alleen een goede testperiode was, want de Aston Martin-coureurs boekten ook hier goede punten. Lance Stroll eindigde bijvoorbeeld na het missen van de wintertests alsnog op de zesde plek, terwijl teamgenoot Fernando Alonso zelfs als derde op het podium eindigde.

Aston Martin zeer vergelijkbaar met succesvolle Force India uit 2014

Voor voormalig teambaas Szafnauer zijn er duidelijke gelijkenissen tussen het succesvolle Aston Martin en Force India in 2014. Ook toen was het een team dat onwaarschijnlijk goede prestaties neerzette. In Bahrein behaalde Force India in 2014 ook een podiumplek. Sergio Pérez kwam toen als derde over de finish, en zijn toenmalige teamgenoot Nico Hülkenberg werd vijfde.

Szafnauer spreekt zijn felicitaties uit naar Aston Martin, maar vindt het wel belangrijk dat de vergelijking tussen het team en Force India duidelijk gemaakt wordt. 'Het is altijd een goed en efficiënt team geweest', zegt de voormalige teambaas, die Aston Martin verliet voor Alpine aan het begin van 2022.

Alpine moet goed naar de verbeterpunten kijken om Aston Martin te evenaren

Volgens Szafnauer wordt het lastig voor Alpine om Aston Martin bij te benen, dus de focus zal nu vooral liggen op het eigen team. 'Het gaat er nu vooral om dat we steeds dichterbij komen, op alle vlakken', stelt de Roemeen-Amerikaan. 'We moeten werken aan race pace, waar we de race kunnen eindigen en hoe dicht we bij de poleposition kunnen komen.'

Volgens de teambaas heeft Alpine elk jaar een vergelijkbaar doel. 'Eigenlijk zijn we elk jaar bezig met het bijbenen van de concurrentie', zegt Szafnauer. 'Aston Martin laat nu zien dat ze teams ook kunnen inhalen in plaats van alleen bijhouden. Nu is het aan ons om bij Aston Martin in de buurt te komen.'

Alpine begon het raceweekend in Bahrein prima, maar er zijn nog veel verbeterpunten. Esteban Ocon had een stabiele kwalificatiesessie waarbij hij de negende startplaats veroverde, maar eindigde helaas buiten de punten nadat hij zijn auto vroegtijdig stil moest zetten. Zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly had een zware kwalificatie, waarbij hij op de laatste plek plaats moest nemen. Toch reed hij een goede race en zorgde hij toch nog voor WK-punten voor Alpine, door op de negende plek te eindigen.

Szafnauer: 'Het was ook geen normale race voor ons'

Volgens Szafnauer is het nog zeker mogelijk om de vierde plek in het klassement in 2022 te evenaren, zelfs kijkend naar de sterke start van Aston Martin. 'Ik kan me niet meer herinneren hoe we er vorig jaar voorstonden na de eerste race', zegt de Alpine-teambaas, 'maar volgens mij stonden we toen ook niet meteen bovenaan.'

Volgens de teambaas komen er nog betere races aan voor Alpine. 'Het was geen normale race voor ons', zegt Szafnauer, die hierbij verwijst naar de verschillende tijdstraffen die Ocon om zijn oren kreeg. 'Ik durf niet te zeggen of we Aston Martin hadden verslagen als we wel een normale race hadden gereden, maar het gaat er nu vooral om dat we beter kunnen en dat ook echt moeten laten zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws