Tanabe na prachtresultaat Honda: 'Briljante start van Verstappen gaf hem de overwinning' Formule 1
Formule 1

Tanabe na prachtresultaat Honda: 'Briljante start van Verstappen gaf hem de overwinning'

Tanabe na prachtresultaat Honda: 'Briljante start van Verstappen gaf hem de overwinning'

Max Verstappen wist zondag de Mexicaanse Grand Prix te winnen dankzij een ijzersterke start. Valtteri Bottas, die vanaf poleposition mocht starten, viel ver terug in de eerste ronde, waardoor ook Sergio Perez en Pierre Gasly hun kans grepen en zich in de top vier nestelden. Toyoharu Tanabe, baas van Honda racing F1, is dan ook erg tevreden met het eindresultaat.

'De Grand Prix van Mexico was uitstekend voor ons met drie Honda-motoren in de top vier. Red Bull pakte voor de derde keer op rij een dubbelpodium, een mooie reeks', aldus Tanabe op de website van Honda. 'Een briljante start van Verstappen vanuit de tweede startrij zorgde ervoor dat hij na de eerste bocht aan de leiding lag. Daarna had hij de touwtjes in handen tot aan de finish.' Dankzij de overwinning breidde de Nederlander zijn voorsprong uit in het wereldkampioenschap en bijna was deze voorsprong nog verder gegroeid, omdat Perez tot de laatste ronde druk zette op Hamilton.

'Checo (Perez, red.) was slim in de openingsronde en nam de derde plek over. Die kwam ook niet meer in het geding tijdens de race, maar bijna werd hij nog tweede. Hij zat Hamilton op de hielen, maar het was net niet meer mogelijk.' Desondanks was de Mexicaanse coureur erg blij met zijn podiumplek in zijn thuisland. 'Het was geweldig om hem hier op het podium te zien, een fantastische prestatie.' Dankzij het dubbelpodium staat Red Bull nog maar een punt achter Mercedes in het constructeurskampioenschap.

'We hadden graag nog meer punten gepakt'

Op ruime afstand van Perez kwam Gasly als vierde over de streep. AlphaTauri leek het hele weekend sterk en bekroonde dit dan ook met een topresultaat voor het team. 'Pierre was goed en maakte geen fouten. Yuki (Tsunoda, red.) was eigenlijk ook het hele weekend snel onderweg, maar kon dit niet met punten bekronen nadat hij in de eerste ronde zijn race moest staken. Dit was niet zijn fout, maar we hadden graag nog meer punten gepakt', aldus de Honda-topman. AlphaTauri pakte dit weekend belangrijke punten en staat nu gedeeld vijfde in het constructeurskampioenschap.

'Er is nog meer motivatie om ook in Brazilië te winnen'

Voor Honda was de Mexicaanse GP ook erg uitdagend, vanwege de ijle lucht op het Autodromo Hermanos Rodriguez. 'We moesten voor dit weekend een bijzondere afstelling zoeken voor de motor, maar ik moet de engineers bedanken, want het lijkt goed te zijn gelukt', zo vertelt Tanabe trots. 'Er is hard gewerkt in Japan en in Milton Keynes, waardoor het mooie resultaat zondag mogelijk werd. Ook de teams hebben natuurlijk een topprestatie geleverd.' Met nog vier Grand Prix's te gaan, staat er nog veel op het spel in beide kampioenschappen. 'We staan er goed voor in de kampioenschappen en er is nog meer motivatie om over een paar dagen in Brazilië ook te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws