Technisch directeur Red Bull enigszins teleurgesteld: 'Op dit gebied zijn we tekortgeschoten' Formule 1
Formule 1

Technisch directeur Red Bull enigszins teleurgesteld: 'Op dit gebied zijn we tekortgeschoten'

Technisch directeur Red Bull enigszins teleurgesteld: 'Op dit gebied zijn we tekortgeschoten'

Pierre Waché, technisch directeur van Red Bull Racing, kijkt een klein beetje met een gemixt gevoel terug op het 2023-seizoen. Waar Max Verstappen een ongekend dominant jaar had, kende Sergio Pérez wat moeilijkheden gedurende het seizoen. Er is dan ook enige teleurstelling bij Red Bull over het feit dat de Mexicaan niet hetzelfde vertrouwen had in de auto als Verstappen. Desondanks scoorde Verstappen en Pérez gezamenlijk 21 overwinningen voor de Oostenrijkse renstal.

Voor Red Bull werd het een seizoen om nooit te vergeten. De Oostenrijkse renstal ging net als McLaren in 1988 op jacht naar een ongeslagen jaar, maar Ferrari gooide, net als toen, roet in het eten. Red Bull kreeg de afstelling maar niet voor elkaar op het Marina Bay Street Circuit in Singapore. De kwalificatie verliep dramatisch, aangezien er voor het eerst in vijf geen coureur van Red Bull te vinden was in Q3. Op de zondag ging Carlos Sainz er met de overwinning vandoor.

Voor de rest was het een uitstekend seizoen, met name voor Verstappen. De Nederlander pakte negentien zeges voor Red Bull en pakte ook zijn derde titel op rij. Toch is er ook een klein beetje onvrede bij Red Bull. 'Een snelle auto is een auto die de bestuurder in staat stelt om maximaal te presteren. Op dit gebied zijn we tekortgeschoten omdat alleen één coureur, in dit geval Max, de situatie goed kon aanpakken. Dat is het talent van Max', geeft Waché eerlijk toe tegenover internationale media.

Red Bull wil ook wensen Pérez begrijpen

Aan het begin van het jaar was het nog stuivertje wisselen tussen Verstappen en Pérez. Verstappen won in Bahrein en Australië, terwijl Pérez de races in Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan op zijn naam schreef. In Miami stond de Mexicaan op poleposition en met Verstappen op P9 leek het een open doel te zijn voor Pérez. Verstappen had echter een veel beter racetempo te pakken op zondag en trok de race daarmee naar zich toe. De overwinning in Miami was voor de Nederlander de start van een imponerende reeks zeges.

'Max Verstappen kon de auto gedurende het hele seizoen goed gebruiken en in verschillende omstandigheden', geeft Waché aan. Na de Grand Prix van Miami kreeg Pérez het steeds moeilijker en wist hij geen race meer te winnen. De tweede plek werd wel veiliggesteld, maar de man uit Guadalajara wilde wel het gesprek aangaan met Red Bull. 'We hebben Checo misschien niet goed begrepen over wat hij nodig heeft om ook het potentieel van de RB19 te benutten', aldus Waché.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws