Hoe Ferrari's upgrade het tij keerde: 'Soms is het een kwestie van details' Formule 1
Formule 1

Hoe Ferrari's upgrade het tij keerde: 'Soms is het een kwestie van details'

Hoe Ferrari's upgrade het tij keerde: 'Soms is het een kwestie van details'

Frédéric Vasseur, de teambaas van Ferrari, onthult het belang van een subtiele upgrade die het Italiaanse team doorvoerde tijdens het afgelopen Formule 1-seizoen van 2023. In een interview met internationale media deelde Vasseur zijn inzichten over de veranderingen en hoe deze het team hebben geholpen, vooral in het geval van coureur Charles Leclerc.

‘We hadden een kleine upgrade in Japan, als het aankomt op pure performance was het niet iets groot, maar als het aankomt op het comfort was het erg belangrijk en gunstig voor Charles’, vertelde Vasseur. Deze verfijning in de prestaties van de wagen bleek cruciaal te zijn, waarbij het comfortniveau van de coureur significant werd verbeterd.

Vasseur benadrukte de rol van details in de autosport, waar zelfs kleine aanpassingen het verschil kunnen maken. ‘Soms is het een kwestie van details die moeten gebeuren, je bent op een circuit dat je leuk vindt en uiteindelijk gaat het om tienden van seconden’, legt hij uit. Het belang van elk aspect van de wagen en de coureur komt hier duidelijk naar voren.

Het voordeel van consistentie

In de Formule 1 is consistentie een sleutelfactor voor succes. Vasseur vergelijkt het met andere sporten en erkent dat zelfs de meest ervaren coureurs fluctuaties in vorm kunnen ervaren. ‘Van het ene weekend op het andere moeten we accepteren dat het sporters zijn. Roger Federer kan de ene dag winnen op Wimbledon en de volgende dag verliezen, en ik zie de coureurs als sporters die op en neer kunnen gaan qua vorm’, legt de teambaas uit.

De veranderende dynamiek in de Formule 1 werd ook aangestipt, met Vasseur die opmerkt hoe kleine fouten nu grote gevolgen kunnen hebben. ‘Vijf jaar geleden konden de jongens van Mercedes een fout maken in één bocht en nog steeds op poleposition staan, maar vandaag de dag, als je een bocht mist, lig je eruit in Q1’, vertelt de Fransman.

Onderweg naar de top

De recente prestaties van Ferrari laten een positieve trend zien, met Vasseur die trots spreekt over de verbeteringen. ‘Charles was veel beter in vorm in het laatste deel van het seizoen, de laatste zes of zeven races. We hadden vijf polepositions uit de laatste negen races, dat zorgde voor een positieve dynamiek.’ Terwijl het team geniet van het succes, blijft Vasseur realistisch en erkent de noodzaak van verdere consistentie. ‘We moeten een stap zetten qua consistentie, zeker als we de coureurs een goede auto geven’, aldus de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws